Go back

Leeuwen grijpen laatste strohalm na winst bij OHL

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag met 1-2 gewonnen op het veld van OH Leuven! Louis Verstraete bracht geel-blauw in de eerste helft op voorsprong. Vlak na rust bracht Siebe Schrijvers de Leuvenaars meteen op gelijke hoogte, maar Verstraete trok met zijn tweede van de middag onze ploeg helemaal over de streep. Door deze overwinning en het verlies van Moeskroen in Brugge springt Waasland-Beveren alsnog naar de 17e plaats in de rangschikking dat recht geeft op barrages.

Geen gezever, geen uitvluchten meer vandaag. Enkel met een overwinning kon Waasland-Beveren nog aanspraak maken op barragewedstrijden voor het behoud in 1A. Bovendien moest Club Brugge zijn sportieve plicht nog vervullen tegen Moeskroen.

Onze Leeuwen begonnen, niet geheel verrassend, vrij zenuwachtig aan de wedstrijd. OHL profiteerde bijna meteen via Kamal Sowah, maar de onderkant van de lat behoedde geel-blauw van een vroege achterstand. Vijf minuten later mocht de huurling van Leicester het opnieuw proberen, deze keer ging zijn schot over het doel van Nordin Jackers. Pas na 23 minuten spelen kwam de eerste dreiging van Waasland-Beveren. Aboubakary Koita zette zich door in de Leuvense zestien, al vallend duwde hij de bal in het zijnet. Een minuut later waren we er opnieuw via Daan Heymans. Zijn lobje belandde op het doel van Rafael Romo. We waren een half uur ver toen, een hoog spelende, Jur Schryvers zich voorbij Casper De Norre kon zetten. In het centrum zag hij zijn maatje Louis Verstraete staan. De Antwerp-huurling draaide knap rond zijn tegenstander heen en met zijn linker knalde hij de bal in de korte hoek binnen, 0-1! De druk van de thuisploeg ging na het doelpunt liggen waardoor onze Leeuwen met een voorsprong mochten gaan rusten.

Eerlijk? De tweede helft kon niet slechter beginnen! Siebe Schrijvers, net ingevallen, kapte in de Beverse zestien naar zijn rechter en plaatste de bal in de verste hoek binnen, 1-1 en alles terug te herdoen! Onze geel-blauwen reageerden via Michael Frey, maar Romo had een goede reflex op zijn volley. Ook op de rebound van Koita had de Venezolaan een antwoord klaar! Maar Leeuwen geven zich nooit zomaar gewonnen. Heymans zwierde de bal voor het Leuvense kot en vond Louis Verstraete aan de tweede paal. Met een kopbal in de korte hoek deed hij voor een tweede keer de netten trillen, 1-2!
Geel-blauw had voldoende mogelijkheden om in het daaropvolgende kwartier de score op te trekken, maar zowel Wuytens, Sinani als Brendan Schoonbaert vonden Romo op hun weg. Ook in de slotfase kende onder andere Joe Efford de nodige pech om het helemaal af te maken. Omdat het derde doelpunt niet viel, was het nog bibberen en beven tot het laatste fluitsignaal, maar het bleef 1-2! Een belangrijke en zwaarbevochten, maar zeker niet onverdiende, overwinning! Proficiat jongens!

Een gekend Engels spreekwoord zegt: “It ain’t over till the fat lady sings”. Onze Leeuwen hebben gestreden met een groot hart en toonden opnieuw aan dat je nooit met ze klaar bent. Er wachten nu nog twee finales tegen tweedeklasser Seraing. Tijdens het weekend van 1 mei trekken we richting Luik voor de heenwedstrijd. De terugmatch op de Freethiel wordt op 8 mei afgewerkt. Nog twee keer 90 minuten alles geven! Komaan Beveren!

Opstelling OH Leuven:
Rafael Romo, Pierre-Yves Ngawa, David Hubert, Thomas Henry, Xavier Mercier, Mousa Tamari, Kamal Sowah, Dylan Ouedraogo (77’ Yanick Aguemon), Isaac Asante (77’ Derrick Tshimanga), Casper De Norre en Kristiyan Malinov (46’ Siebe Schrijvers)

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Leonardo Bertone, Danel Sinani, Dries Wuytens, Sivert Heltne Nilsen, Aboubakary Koita (70’ Brendan Schoonbaert), Daan Heymans (83’ Joe Efford), Amine Khammas, Louis Verstraete, Jur Schryvers (90’ Jenthe Mertens) en Michael Frey