Go back

KV Kortrijk wint op de Freethiel

Tekst: Mathias Verdickt - Foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben zonet op de Freethiel verloren van KV Kortrijk. Het werd 3-4 in eigen huis. Met dit verlies doet Waasland-Beveren een slechte zaak in de degradatiestrijd. Moeskroen heeft genoeg aan een punt tegen Antwerp om zich behoeden van een rechtstreekse degradatie.

Coach Nicky Hayen moest na de rode kaart van Dries Wuytens tegen STVV noodgedwongen sleutelen in zijn defensie. Onze coach kon Aleksandar Vukotic wel recupereren omdat de club in hoger beroep ging tegen zijn schorsingsvoorstel van twee wedstrijden plus één wedstrijd voorwaardelijk. Schoonbaert verving Wuytens in het basiselftal. Onze coach hield wel vast aan zijn vijfmansdefensie en daardoor werd Sivert Helte Nilsen een rij achteruit getrokken.

We zijn amper drie minuten ver in de wedstrijd wanneer Vukotic de bal niet goed kan ontzetten. Gano profiteert en trapt de bal voorbij Jackers. De wedstrijd is nog niet goed begonnen en onze Leeuwen lopen al achter de feiten aan. In de eerste minuten na het openingsdoelpunt heeft Beveren het moeilijk om een vuist te maken tegen KVK. Het zijn vooral de West-Vlamingen die de druk naar voor houden. Op het openingskwartier is KVK daar weer. Een lange voorzet richting Gano, die gaat onder de bal door en zo gaat de bal over de achterlijn. Het is voorlopig nog wachten op de eerste doelkans van onze Leeuwen. Een minuut later is daar dan de eerste hoekschop voor geel-blauw. Vukotic kopt de bal krachtig maar Ilic kan de bal nog keren, in de herhaling kan Frey de bal tegen de netten werken. De bordjes staan weer gelijk, onze Leeuwen komen steeds beter in de wedstrijd.

We zijn halfweg de eerste helft en de wedstrijd begint te keren in het voordeel van onze Leeuwen. Frey wordt goed aangespeeld in de 16 meter. Met een hakje kan hij de bal achteruit leggen naar Schryvers maar die trapt hard over. We naderen de laatste vijf minuten van de eerste helft en het is geel & blauw dat de bal opeist. Onze Leeuwen proberen een gaatje te vinden in de Kortrijkse verdediging maar daar slagen ze voorlopig niet in. Twee minuten voor voor het fluitsignaal zijn onze Leeuwen daar weer. Vrije trap op een interessante plaats. Sinani brengt de bal strak voor doel en daar is Frey weer die de bal in doel kan koppen. De 2 -1 staat op het scorebord. Geel-blauw herleeft!

We gaan rusten met een 2-1 voorsprong, Frey kon 2 maal de bal tegen de touwen jagen. Zo zetten onze Leeuwen een vroege achterstand om in een voorsprong nog voor de rust.

De bal is weer aan het rollen op de Freethiel en KVK opent met een uitstekende kans voor Gano. Jackers doorziet het gevaar en kan met een katachtige sprong redding brengen. Helaas is het slechts uitstel van executie. De hoekschop die daarop volgt, wordt door De Sart binnen gewerkt. Zo staat het weer gelijk in Beveren. Een kwartier ver in de tweede helft en opeens een strafschop voor Kortijk. Een belachelijke vertoning van de VAR. Selemani gaat zeer gretig neer en schreeuwt het uit van de pijn. Lambrechts gaat naar het scherm en legt de bal op de stip. Het is zowaar Selemani zelf, na een wonderbaarlijke genezing , die de strafschop omzet. Hij trapt de bal voorbij Jackers en zo wordt het 2-3 in het voordeel van de Kerels. Een paar minuten later is Kortrijk daar weer. Gueye kan vanuit een scherpe hoek uithalen, maar Jackers staat pal en duwt de bal in hoekschop. Met nog een kwartier op de klok voert Beveren de druk op. Onze Leeuwen kunnen een paar kleine kansen creëren, maar komen voorlopig nog niet tot een echte grote kans. KVK profiteert van een zwakke hoekschop van Beveren. Dewaele mag helemaal alleen op Jackers afgaan, maar die heeft nog een prachtige redding in huis. Een paar minuten later weer een grote kans voor de Kerels. Jackers kan opnieuw redding brengen. 91ste minuut, VAR moment. Lambrechts wordt naar de kant geroepen om een fase in de 16 meter te bekijken. Lambrechts twijfelt niet na het zien van de beelden en legt de bal op de stip. Frey legt de bal vol vertrouwen in de hoek. Het staat weer gelijk, 3-3 op de Freethiel. De heropleving is maar van korte duur. Vijf minuten na de gelijkmaker mag Selemani doorgaan en trapt de bal overhoeks binnen. 3-4 voor Kortrijk en einde van de wedstrijd.

Een teleurstellende tweede helft doet geel-blauw de das om. KV Kortrijk kon een 2-1 achterstand ombuigen naar een 3-4 overwinning. Een zeer twijfelachtige strafschop op een kantelpunt in de wedstrijd gaf de kerels het extra doelpunt dat ze nodig hadden om de wedstrijd naar hun te trekken. Voor onze Leeuwen is het hopen op een verlies van Moeskroen zodat de laatste speeldag alsnog de redding kan betekenen. Dan trekt ons Waasland-Beveren naar Leuven.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert (62’ Joe Efford) , Leonardo Bertone, Alessandro Albanese, Sivert Heltne Nilsen, Danel Sinani (62’ Aboubakary Koita)(86’ Jordan Faucher), Daan Heymans, Amine Khammas (70’ Alessandro Albanese), Louis Verstraete, Aleksander Vukotic, Jur Schryvers (86’ Jenthe Mertens) en Michael Frey

Opstelling KV Kortrijk:

Marko Ilic, Petar Golubovic, Gilles Dewaele, Teddy Chevalier (75’ Michiel Jonckhere), Faïz Selemani, Pape Gueye (71’ Muhammed Bambosi), Sambou Sissoko, Julien De Sart, Aleksander Radovanovic, Timothy Derijck en Zinho Gano (82’ Lucas Rougeaux)