Go back

Waasland-Beveren strijdt voor gelijkheid | Waasland-Beveren supports equality

Net in het weekend waarin we onze geel-blauwe cornervlaggen veranderden in regenboogvlaggen, werd een man brutaal vermoord in het hart van onze gemeente Beveren. Hij werd vermoord uit haat.

Wij van Waasland-Beveren vinden het ongelofelijk belangrijk deze gruwelijke daad en degenen die ervoor verantwoordelijk zijn in de sterkst mogelijke bewoordingen te verwerpen. We geloven in gelijkheid als basisrecht.

Wie zwijgt, is medeplichtig. Dus weigeren wij te zwijgen.

Daarom zullen wij de komende uren, dagen en maanden als club, als vereniging, als deel van de gemeenschap, actief het gesprek aangaan met LGBTQ-organisaties, met het management van de Pro League, de voetbalclubs en overheidsinstanties om de beste weg te vinden om niet alleen onze stem te laten horen, maar onze intenties ook om te zetten in daden.

Laat ons in de eerste plaats denken aan het slachtoffer, zijn familie en vrienden. Laat ons tegelijkertijd ook denken aan alle anderen die – waar ook ter wereld – met haat, onverdraagzaamheid en uitsluiting worden geconfronteerd.

Laat liefde, verdraagzaamheid en solidariteit winnen van haat en onverdraagzaamheid. Samen maken we een verschil.

Leeuwen strijden samen.

#loveislove


This weekend, a brutal event took place. A man was killed in our city of Beveren. He was killed by hate.

We at Waasland-Beveren condemn the murder and those who were fueled by hate. We believe in equality.

Silence is complicity, and we refuse to be silent.

Over the past and coming hours, days and months we plan on speaking with LGBTQ+ organizations, the management of the Pro League and football clubs, and government officials to identify the best ways we can not only make our voices heard, but our intentions put into action.

Let love, acceptance and progress win out over hate and bigotry.

Please, join us in remembering the victim and all others persecuted and killed by hate.

And please, join us in the fight for equality. In Belgium, and across the globe.

Lions fight together.

#loveislove