Go back

Regenboogweekend in Pro League voor diversiteit en respect

tekst: Valy Van de Merlen

Komend weekend houden de Pro League en haar clubs opnieuw de Football for ALL-campagne. De regenboogcampagne maakt een statement voor diversiteit en inclusie op en rond de velden, tegen homofobie en racisme en andere vormen van discriminatie en ongelijkheid. Met de slogan “Football for All” benadrukt de Pro League haar engagement: Voetbal is er voor iedereen.

Het Belgisch voetbal gaat dit weekend opnieuw getooid in regenboogkleuren. De kapitein van elke club in de Jupiler Pro League zal komend weekend zijn wedstrijd afwerken met een regenboogkapiteinsband. Ook de cornervlaggen zullen gehuld zijn in regenboogkleuren. De Pro League trekt hiermee de Football for ALL-campagne op gang. Later deze maand zal deze ook overgenomen worden door de Rode Duivels.