Go back

Leeuwen kunnen voorsprong niet vasthouden en liggen uit de Croky Cup

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vanavond in de 1/16de finale van de Croky Cup met 2-3 verloren van KV Oostende. Michael Frey bracht onze Leeuwen op voorsprong. Makhtar Gueye bracht vijf minuten voor rust de bordjes terug in evenwicht. Vlak na de rust zette Faucher geel-blauw opnieuw op rozen, maar door doelpunten van Gueye en Hjulsager ging KVO alsnog met de winst lopen.

Sivert Heltne Nilsen, één van onze nieuwste aanwinsten, kreeg meteen zijn kans in de basis. Amper vijf minuten heeft het optreden van de sympathieke Noor geduurd. In een luchtduel met Alexander McGeehan kreeg hij een elleboog in het aangezicht. Zwaar bebloed moest de middenvelder het veld verlaten voor verzorging. Het verdict was hard, een gebroken neus en zonder pardon einde wedstrijd! KVO nam ondertussen het heft in handen en zette druk op onze defensie. Met enkele schoten voorlangs konden ze Brent Gabriël nog niet echt bedreigen. Leonardo Bertone was de eerste Beverse speler die een schot afvuurde richting het bezoekende doel. De bal vloog rakelings voorbij het doel van Guillaume Hubert.

Een goeie vijf minuten later gaf Hubert de bal pardoes aan Jordan Faucher. De Fransman, die vandaag opnieuw het vertrouwen kreeg van de coach, zette zijn spitsbroeder Michael Frey oog in oog met Hubert. Met een schijnbeweging omzeilde hij de doelman en deponeerde de bal in het lege doel, 1-0! De bezoekers reageerden via Andrew Hjulsager. Zijn schot strandde op de lat.

Onze Leeuwen hadden vertrouwen getankt uit de voorsprong en gingen op dit elan door. Na knap voorbereidend werk van Danel Sinani, kon Faucher uithalen. Hubert redde met een beenveeg. Meteen daarna werd Felix Bastians, ter hoogte van het penaltypunt, in de lucht aangespeeld. De Duitser kopte over het West-Vlaamse doel. Na een knap nummertje kon Albanese de bal hard voor doel brengen, via het achterwerk van een bezoeker dwarrelde de bal voorbij de verste paal in hoekschop. Ondanks het overwicht kwamen de bezoekers vijf minuten voor rust toch langszij. Na een slechte inspeelpas van Serge Leuko kon Makhtar Gueye de diepte ingestuurd worden. Met een plaatsbal in de verste hoek verschalkte hij Brent Gabriël, 1-1.

De tweede helft begon perfect voor onze Leeuwen. Bastians kon Faucher afzonderen voor het Oostendse doel. Eerst werkte onze pocketspits de bal nog tegen de paal, maar in de rebound deed hij de netten toch trillen, 2-1! Tien minuten later kon Faucher zijn tweede van de avond binnen leggen, maar Hubert dook goed in de voeten van de Fransman. Beveren vergat het af te maken en dus bleef KVO in de wedstrijd. Dat was zeker het geval toen in minuut 72 Gueye aan de eerste paal staalhard de bal voorbij Brent Gabriël kopte, 2-2. Twee minuten later moest geel-blauw zelfs achter de feiten aanlopen. Hjulsager zette zich op onze linkse flank goed door. Vanuit een schuine hoek knalde hij de 2-3 op het scorebord. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd mocht een andere Beverse aanwinst, Jeremy Cijntje, zijn opwachting maken. De pijlsnelle flankaanvaller uit Curaçao stond nog maar twee minuten op het veld toen hij dé kans op de gelijkmaker kreeg. Frey bracht met een hakje de bal voor doel. Cijntje hoefde enkel nog binnen te duwen. Helaas vloog de bal via de verkeerde kant van de paal in doeltrap. Onze Leeuwen zetten alles op alles om toch nog verlengingen uit de brand te slepen en dat doelpunt kwam er ook. Een voorzet van Wiegel werd door Heymans, via de vingertoppen van Hubert, in doel gekopt. De bezoekende doelman duwde de bal achter de doellijn uit zijn kooi. Tot ieders verbazing keurden lijnrechter en scheidsrechter Kevin Van Damme het doelpunt niet goed! Spelers en staf gingen tevergeefs verhaal halen, nadat de bal de doellijn duidelijk had overschreden. De lijnrechter stond niet ter hoogte van de achterlijn en kon de situatie dus helemaal niet goed inschatten. Onbegrijpelijk! De stand bleef 2-3 en zo ligt geel-blauw dus uit de Croky Cup.

Het enige voordeel aan de uitschakeling is dat onze Leeuwen nu alles op alles kunnen zetten op de competitie. Na de recente nederlagen zijn we dringend op zoek naar een nieuwe driepunter. Onze volgende wedstrijd staat zaterdag al op het programma. Dan ontvangen we Club Brugge in het Freethielstadion. Club, vanavond nog te sterk voor Olsa Brakel in de beker, raast tegenwoordig als een trein door de competitie. Het won maar liefst zijn laatste zeven wedstrijden van het seizoen.

Opstelling Waasland-Beveren:
Brent Gabriël, Felix Bastians, Leonardo Bertone, Jordan Faucher (71’ Daan Heymans), Danel Sinani (84’ Jeremy Cijntje), Alessandro Albanese, Dries Wuytens, Sivert Heltne Nilsen (10’ Denzel Jubitana), Serge Leuko (84’ Andreas Wiegel) Miguel Vieira (71’ Aleksandar Vukotic) en Michael Frey

Opstelling KV Oostende:
Guillaume Hubert, Nicolas Theate, Makthar Gueye, Indy Boonen (66’ Jelle Bataille), Andrew Hjulsager, Alexandar McGeehan (70’ Nick Bätzner), Marko Kvasina (83′ Frederik Jakel), Brecht Capon, Robbie D’Haese en Anton Tanghe (70’ Mamadou Thiam)