Go back

Leeuwen moeten zich tevreden stellen met puntje na knotsgekke slotfase

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag in het Freethielstadion 1-1 gelijkgespeeld tegen Sporting Charleroi. Pas in de slotfase konden beide teams scoren. Eerst leek Aleksandar Vukotic geel-blauw een overwinning te schenken met een kopbaldoelpunt. De ingevallen Massimo Bruno zorgde met een knap schot alsnog voor een puntendeling.

De Henegouwers eisten in de openingsfase meteen de bal op. De eerste noemenswaardige doelpoging kwam er pas na twintig minuten via Cristian Benavente. Gelukkig zag Nordin Jackers het afstandsschot van de Peruviaan uiteenspatten tegen de dwarsligger. Naarmate de wedstrijd vorderde konden onze Leeuwen het evenwicht herstellen. Eerst kon Jordan Faucher zich doorzetten na een één-twee met Michael Frey. Nog voor er kon afgedrukt worden werd de bal geblokt door drie verdedigers van Charleroi. Het sein voor de thuisploeg om even door te zetten. Aboubakary Koita liet op zijn beurt twee verdedigers staan in de Waalse zestien, zijn schot werd geblokt in hoekschop. Ook Bertone had vlak voor rust nog een scherpe voorzet in petto. Dries Wuytens zette zijn hoofd tegen de bal, maar kon het leer niet genoeg deviëren om Rémy Descamps te bedreigen. Brilscore dus aan de rust.

Aboubakary Koita was de man die in de tweede helft het eerste schot richting doel afvuurde. Descamps ging goed plat op zijn afstandsschot. De bezoekers kwamen goed weg toen een scherpe voorzet van Bastians door Dessoleil, vanuit de kleine backlijn, over het doel werd geduwd. Onze Leeuwen gingen op zoek naar het openingsdoelpunt, maar de laatste pas was vaak net niet zuiver genoeg om gevaarlijk te kunnen zijn.

Ook Charleroi geloofde nog in een driepunter en bracht met Amine Benchaib, Massimo Bruno en Lukasz Teodorczyk nog heel wat aanvallend geweld tussen de lijnen. Laatstgenoemde kreeg tien minuten voor affluiten een uitstekende kans om te scoren, gelukkig  kraakte hij zijn schot volledig. Frey testte een minuutje later nog eens de vuisten van Descamps met een laag schot, maar de Waal gaf zich niet gewonnen. Dat moest hij enkele minuten voor affluiten wel doen toen Vukotic op corner aan de tweede paal de bal staalhard tegen de netten kopte. Toch ging de overwinning niet naar onze Leeuwen want Massimo Bruno besliste met een knap doelpunt voor een deling van de punten.

Volgende week trekken we naar Jan Breydel voor het belangrijke duel tegen Cercle Brugge. De Bruggelingen gingen deze vooravond aan de haal met de drie punten tegen een andere degradatieconcurrent Excel Moeskroen. Cercle en Moeskroen hebben 26 punten, Beveren volgt op één punt.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Felix Bastians, Leonardo Bertone, Jordan Faucher, Joe Efford (71’ Jeremy Cijntje), Dries Wuytens, Sivert Heltne Nilsen, Aboubakary Koita, Serge Leuko, Aleksandar Vukotic en Michael Frey

Opstelling Sporting Charleroi:
Rémy Descamps, Ognjen Vranjes, Jordan Botaka, Ali Gholizadeh (64’ Amine Benchaib), Joris Kayembe, Shamar Nicholson (64’ Lukasz Teodorczyk), Cristian Benavente (64’ Massimo Bruno), Dorian Dessoleil, Mamadou Fall, Guillaume Gillet en Ryota Moriaka Marco Ilaimaharitra)