Go back

Waasland-Beveren – KAS Eupen op woensdag 17 februari!

tekst: Martijn De Jonge | foto: BelgaImage

De kalendercommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft een beslissing genomen omtrent het nieuwe speelmoment van de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen. Op woensdag 17 februari om 17.00 uur zal geel-blauw het opnemen tegen de Panda’s. De wedstrijd werd eerder deze middag nog uitgesteld door een onbespeelbaar veld.

De wedstrijd tegen KAS Eupen stond normaal gezien vanmiddag gepland om 16.15 uur. Sinds maandag 11 januari, de week van de wedstrijd tegen Zulte Waregem, draait de veldverwarming op volle toeren. Dag en nacht draaide de verwarming constant. Afgelopen nacht was het barkoud, met temperaturen die heel diep onder het vriespunt daalden. Na de sneeuwval waren sommige delen van het veld direct aangevroren, maar het veld was de voorbije dagen al volledig sneeuwvrij gemaakt. De strook aan tribune 3, waar op geen enkel moment zon op zit was deze ochtend nog steeds keihard. Met man en macht werd er nog gepoogd om de strook te laten ontdooien en het veld volledig speelklaar te krijgen, maar dat is jammer genoeg niet gelukt.

De scheidsrechter controleerde twee uur en half voor de wedstrijd een eerste maal het terrein, hij besliste toen om de finale beslissing uit te stellen tot een halfuur voor de kick-off. Zijn uiteindelijke beslissing was dat er verbetering was, het duidelijk aangetoond kon worden dat de club er alles aan gedaan heeft, maar dat het te gevaarlijk was voor de spelers om te voetballen. De wedstrijd werd afgelast.

We willen nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor hun fantastische inzet!

Op woensdag wordt er opnieuw gevoetbald op de Freethiel.