Go back

Geel-blauw verliest in Jan Breydel

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag in Jan Breydel met 2-0 verloren van Cercle Brugge. In de eerste helft maakte Leonardo Da Silva Lopes vanuit het niets de 1-0. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd bezegelde Kevin Denkey het lot van onze Leeuwen.

Slecht nieuws in aanloop naar deze belangrijke wedstrijd. Onze nummer één, Nordin Jackers, blesseerde zich in laatste instantie en geraakte dus niet speelklaar voor de match. Brent Gabriël was zijn vervanger in doel.

Onze Leeuwen trokken vanaf het eerste fluitsignaal richting het doel van de thuisploeg. Na ongeveer acht minuten spelen zorgde Michael Frey voor het eerste schot op de doel. Thomas Didillon bracht redding met beide handen. Onze Leeuwen hadden de controle, maar grote doelkansen kon het vooralsnog niet creëren. Cercle legde als thuisploeg bijzonder weinig op de mat tot Leonardo Da Silva Lopes het plots probeerde vanop zo’n 25 meter. Zijn staalhard schot vloog voorbij Brent Gabriël tegen de netten, 1-0. Onze Leeuwen waren van slag en amper een minuut later kwamen ze goed weg toen Olivier Deman hard over trapte. Met de rust in zicht herstelde geel-blauw opnieuw het evenwicht. Cijntje werd de diepte ingestuurd, maar Cercleverdediger Vitinho kwam met een stevige tackle goed tussen. Aboubakary Koita kreeg vlak voor rust nog een mogelijkheid op vrije trap aan de rand van de zestien. Zijn poging belandde in de buik van Dino Hotic. Ook in de herneming kon de Senegalese Belg niet scoren. Rusten deden we met een al bij al gevleide voorsprong voor de thuisploeg.

Geen wissels aan de rust, wel meteen een grote kans voor de thuisploeg. Gelukkig ging de poging van Iké Ugbo via de buitenkant van de paal in doeltrap. Na vijf minuten kreeg Jeremy Cijntje dé kans op de gelijkmaker. De aanvaller uit Curaçao had teveel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen waardoor zijn schot werd afgeblokt. Frey probeerde er nog iets van te maken, maar de Zwitser tikte de bal over het doel van Didillon. Onze Leeuwen trokken meer en meer richting het doel van Franse satellietclub. Het resulteerde voornamelijk in vrije trappen rond het strafschopgebied van de thuisploeg. Bertone nam één van deze vrije trappen voor zijn rekening, maar zag zijn plaatsbal over het doel vliegen. Jordan Faucher ging op het uur zijn kans met het hoofd, in de armen van de West-Vlaamse doelman. Het doelpunt bleef uit dus bracht onze coach met Danel Sinani en Daan Heymans meer aanvallende spelers tussen de lijnen. Het resulteerde helaas niet in doelkansen voor geel-blauw. Integendeel, het was de thuisploeg die op de tegenaanval steeds gevaarlijker werd. Uiteindelijk was het tien minuten voor affluiten de ingevallen Kevin Denkey die de thuisploeg op een dubbele voorsprong bracht en de eindstand op het scorebord zette. Een pijnlijke nederlaag en slechte zaak in de strijd tegen de degradatie.

Volgende week ontvangen we Beerschot VA in het Freethielstadion. De mannen van’t Kiel spelen morgen tegen een andere concurrent van Waasland-Beveren, namelijk Moeskroen.

Opstelling Cercle Brugge:
Thomas Didillon, Victor Alexander Da Silva, David  Bates, Iké Ugbo (87’ Anthony Musaba), Dino Hotic (87’ Robbe Decostere), Kevin Hoggas (71’ Hannes Van Der Bruggen, Olivier Deman (77’ Kevin Denkey), Jean Marcelin, Guilian Biancone en Leonardo Da Silva Lopes (71’ Charles Vanhoutte)

Opstelling Waasland-Beveren:
Brent Gabriël, Felix Bastians, Leonardo Bertone, Jordan Faucher (65’ Daan Heymans), Alessandro Albanese (22’ Jeremy Cijntje), Dries Wuytens, Sivert Heltne Nilsen (65’ Danel Sinani), Aboubakary Koita (84’ Jur Schryvers), Serge Leuko, Aleksandar Vukotic en Michael Frey