GEEL-BLAUW ZWAAR ONDERUIT OP EIGEN VELD

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vanavond met zware 1-5 cijfers verloren op eigen veld tegen Zulte Waregem. In de eerste helft zorgden Gianni Bruno en Nikolaos Kainourgios voor een 0-2 ruststand. Meteen na rust bracht Michael Frey geel-blauw opnieuw in de wedstrijd met een penalty. Maar opnieuw Bruno en Kainourgios zorgden voor de 1-4 tussenstand. De afgang was compleet toen Armenakas in blessuretijd er 1-5 van maakte.

Hevige sneeuwval deze middag in Vlaanderen en dus ook in het Freethielstadion. Met man en macht hebben medewerkers en supporters van de club ervoor gezorgd dat onze spelers op een sneeuwvrij en goed bespeelbaar veld konden aantreden in deze belangrijke wedstrijd. Het was aan de spelers om hen te bedanken met een driepunter.

De coach verraste met zijn basisopstelling. Serge Leuko, Danel Sinani en Joe Efford mochten opnieuw in de basis starten. Nieuwkomer Felix Bastians en Miguel Vieira kregen eveneens hun kans in de verdediging. De laatstgenoemde was zelfs dicht bij de openingstreffer toen hij een vrije trap van Sinani met het hoofd verlengde. De bezoekende doelman, Louis Bostyn, kwam met de schrik vrij. Aan de overkant was het wel meteen prijs toen Gianni Bruno vanuit een schuine hoek mocht proberen. Met een harde schuiver zette hij de bezoekers op rozen, 0-1. Beveren reageerde via Leuko en Wuytens. Hun pogingen werden gestuit door Bostyn. Opnieuw was het aan de overkant dat het doelpunt viel. Een voorzet werd door een vrijstaande Nikolaos Kainourgios in de kleine rechthoek simpel binnengekopt. Onze spelers waren volledig aangeslagen en konden geen vuist meer maken voor de rust.

De coach haalde bij de rust Wuytens en Sinani naar de kant, Faucher en Koita kwam in hun plaats tussen de lijnen. De tweede helft kon trouwens niet beter beginnen voor onze Leeuwen. Frey ging liggen in de zestien nadat hij werd aangetikt op de hiel. Scheidsrechter Van Driessche wees resoluut naar de stip. Frey twijfelde niet en bracht geel-blauw terug in de wedstrijd, 1-2! Zulte Waregem reageerde twee maal via Gianni Bruno, maar Jackers hield onze Leeuwen in de match. Op het uur had de bezoekende doelman een goeie reflex op een schot van Michael Frey. Beveren ging op zoek naar de gelijkmaker, maar door dom balverlies kon Bruno zijn tweede van de avond binnen leggen. De kelk moest tot op de bodem geledigd worden. Na hands van Vieira ging de bal ook voor de bezoekers op de stip. Bruno trapte op de paal maar Kainourgios was gevolgd om de 1-4 binnen te leggen. Vieira kopte enkele minuten later nog op de paal en Efford miste in de rebound nog een opgelegde kans. Ook Frey kreeg een goede kopkans maar Bostyn wou van geen wijken weten.

Het werd zelfs nog 1-5 na een nieuwe flater achterin. Deze keer nam Panagiotis Armenakas het geschenk met open armen aan. Scheidsrechter Van Driessche floot meteen af na het doelpunt. Opnieuw een pijnlijke, zware nederlaag en tevens de vierde in vijf wedstrijden! Dinsdag trekken we als rode lantaarn naar Moeskroen. De Henegouwers wonnen deze avond verrassend van KRC Genk en springen zo over onze Leeuwen in de rangschikking. We hebben al betere tijden gekend op de Freethiel.