Go back

Geel-blauw incasseert uppercut in allerlaatste minuut

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vanavond op eigen veld verloren van KV Mechelen. Het werd 2-3. In de eerste helft scoorden Walsh en Shved voor de bezoekers. In de tweede helft kwamen onze Leeuwen terug tot 2-2 dankzij twee doelpunten van invaller Jordan Faucher. In blessuretijd bezorgde Shved de thuisploeg alsnog een uppercut van jewelste.

Onze Leeuwen pakten afgelopen vrijdag een punt in het Astridpark. Door het puntengewin van onze concurrenten was geel-blauw aangewezen om vanavond de drie punten thuis te houden.

Het eerste schot op doel kwam op naam van Daan Heymans. Hij kreeg de bal van een Mechelaar in de schoot geworpen en haalde meteen uit. De bal vloog net naast de kooi van Yannick Thoelen. Aan de overzijde reageerde Geoffrey Hairemans voor de bezoekers, maar zijn schot ging via een Bevers been in hoekschop. Beveren bleef vooruit voetballen en kreeg drie mogelijkheden op rij. Eerst kapte Michael Frey zich knap vrij en plaatste de bal in de verste hoek. Thoelen duwde in hoekschop. Kort daarna probeerde Heymans het van dichtbij, net naast het bezoekende doel. Frey tenslotte trapte in de armen van Thoelen. Toch waren het de bezoekers die na een sterk begin van de thuisploeg op voorsprong kwamen. Sandy Walsh werd aangespeeld in de Beverse zestien en plaatste de bal door de benen van onze doelman, 0-1. Onze Leeuwen waren van slag en konden geen vuist maken. KV Mechelen profiteerde na een half uur optimaal van de twijfel achterin. Marian Shved werd de diepte ingestuurd en met een simpele stifter bracht hij de Maneblussers op een dubbele voorsprong. Mechelen dicteerde de wet en ging met een verdiende voorsprong de rust in.

De coach reageerde aan de rust met een driedubbele wissel. Veel goede bedoelingen bij aanvang van de tweede helft, maar het waren de bezoekers die het eerst konden dreigen. Met een afstandsschot van Rob Schoofs testte de Mechelse kapitein de vuisten van Nordin Jackers. De bezoekers plaatsten een goed blok. Pas op het uur geraakten onze Leeuwen een eerste keer door de Mechelse muur. Albanese speelde Faucher knap aan in de zestien. De Fransman tikte de bal met de punt van de voet voorbij een kansloze Yannick Thoelen, 1-2. Tien minuten later lieten de twee invallers opnieuw van zich horen. Een voorzet van Albanese werd door Faucher in duikvlucht binnengekopt, 2-2! Vijf minuten voor affluiten kreeg Waasland-Beveren dé kans op de overwinning. Jur Schryvers zag Albanese helemaal vrijstaan aan de tweede paal. In één tijd besloot de jonge Waal op doel, maar Thoelen redde met een uitstekende reflex. Onze Leeuwen gingen nog vol voor de overwinning, maar het waren de bezoekers die met de overwinning gingen lopen. Opnieuw was het Shved die een voorzet van Druijf voorbij Jackers knalde. Na een sterke tweede helft, een pijnlijke slot voor onze jongens.

Vrijdag trekken we naar de Bosuil voor een treffen tegen Royal Antwerp FC. Tijd om nog eens te stunten!

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Georges Mandjeck (70’ Danel Sinani), Felix Bastians, Leonardo Bertone, Joe Efford, Daan Heymans (46’ Jordan Faucher), Serge Leuko (46’ Alessandro Albanese), Aleksandar Vukotic, Miguel Vieira (46’ Dries Wuytens), Jur Schryvers en Michael Frey

Opstelling KV Mechelen:
Yannick Thoelen, Lucas Bijker, Sandy Walsh (81’ Issa Kabore), Geoffrey Hairemans (67’ Steven Defour), Igor De Camargo (67’ Ferdy Druijf), Joachim Van Damme, Rob Schoofs (81’ Aster Vranckx), Kerim Mrabti (74’ Onur Kaya), Thibaut Peyre, Jordy Vanlerberghe en Marian Shved