Go back

Waasland-Beveren keert met verdiend punt richting Freethiel

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vanavond gelijkgespeeld op het veld van Moeskroen. Het werd 1-1 op Le Canonnier. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd scoorde Moeskroen de 1-0 via Saad Agouzoul. Diep in blessuretijd kon Michael Frey alsnog de verdiende gelijkmaker tegenscoren.

Vier wissels in de basiself bij Waasland-Beveren. Georges Mandjeck, Aboubakary Koita, Aleksandar Vukotic en Jur Schryvers moesten mee voor de belangrijke driepunter zorgen. Schryvers posteerde op de rechterflank en na amper drie minuten strooide hij meteen met een strakke voorzet voor doel. Onze aanvallers kwamen net tekort op de sompige grasmat. Het balbezit was voor Beveren. Moeskroen loerde op de tegenaanval en grossierde voornamelijk in overtredingen op onze aanvaller Aboubakary Koita. We waren bijna een half uur weg toen Frey de bal, na een halve omhaal van Vieira, van kortbij in doel tikte. Jammer genoeg deed hij dit vanuit buitenspel en werd zijn doelpunt terecht afgekeurd. Onze Leeuwen waren de betere van de twee en gingen op zoek naar het openingsdoelpunt. Felix Bastians plaatste de bal naar de verste hoek, net over de kooi van Koffi. Frey probeerde het tien minuten voor rust met een pegel van op zo’n 20 meter, centimeters over. Op slag van rust scoorde Beveren opnieuw. Helaas stond deze keer Daan Heymans een teen buitenspel. Rusten deden we dus met een 0-0 tussenstand.

Geen wissels aan de rust. Moeskroen begon de tweede helft met meer drang naar voor. De beste mogelijkheid was voor Nuno Da Costa. Jackers ging goed plat. Tien minuten waren we ver in deze tweede helft toen Heymans plots oog-in-oog stond met Hervé Koffi. De slechte staat van het veld zorgde ervoor dat de bal bleef steken in de modder zodat de thuisdoelman in extremis kon ontzetten. De kwaliteit van het spel ging, net zoals het veld, erop achteruit. Tabekou testte een kwartier voor affluiten nog wel eens de vuisten van Jackers. Koita controleerde aan de overzijde, op vrije trap, of Koffi nog wakker was. Ook Vieira ging zijn kans bij de daaropvolgende hoekschop. Koffi redde opnieuw met de vuisten. Het venijn zat hem echter helemaal in de staart. Een vrije trap werd aan de tweede paal binnengetrapt door Agouzoul. Ongeloof bij iedereen met een geel-blauw hart, maar het was niet anders, 1-0. Bastians had na een knappe voorzet van Joe Efford de gelijkmaker aan de voet maar de thuisdoelman hield zijn ploeg recht. In de daaropvolgende hoekschop gebeurde dan toch wat niemand bij Moeskroen nog verwachtte. Frey kwam in de zestien, na een listige lob van Leonardo Bertone, in balbezit. Via een Henegouwse voet knalde onze spits de bal alsnog voorbij Hervé Koffi. De Zwitserse connectie zorgde dus in het absolute slot voor de meer dan verdiende gelijkmaker. Het punt van de wederopstanding?

Vrijdag staat er alweer een wedstrijd op het programma. Geel-blauw trekt dan naar het Lotto Park voor een treffen tegen RSC Anderlecht.

Opstelling Royal Excel Moeskroen:
Hervé Koffi, Saad Agouzoul, Deni Hocko, Fabrice Olinga (72’ Hamdi Harbaoui), Junior Onana, Dimitri Mohamed, Alessandro Ciranni (73’ Robbe Quirynen), Nuno Da Costa, Bruno Xadas (86’ Imad Faraj), Matias Silvestre en Serge Tabekou (81’ Beni Badibanga)

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Georges Mandjeck (90+3’ Jordan Faucher), Felix Bastians, Leonardo Bertone, Aboubakary Koita (85’ Alessandro Albanese), Daan Heymans, Serge Leuko (90+3’ Joe Efford), Aleksandar Vukotic, Miguel Vieira (88’ Brendan Schoonbaert), Jur Schryvers en Michael Frey