Go back

Geel-blauw opnieuw onderuit in slotfase

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag verloren op het veld van Royal Antwerp FC. Lamkel Zé scoorde in de eerste helft voor The Great Old. Michael Frey zette vlak voor rust vanop de stip de bordjes terug in evenwicht. Binnen het uur bracht Lamkel Zé Antwerp opnieuw op voorsprong. Frey gaf met zijn tweede treffer van de avond geel-blauw opnieuw geloof in puntengewin. Maar Batubinsika zette uiteindelijk de 3-2 eindcijfers op het scorebord.

Drie dagen na de opdoffer in blessuretijd tegen KV Mechelen moesten onze Leeuwen alweer aan de bak. Geel-blauw heeft de punten dringend nodig, dus moest het ook vanavond punten proberen te sprokkelen in het Bosuilstadion. Dit moest wel gebeuren zonder Andreas Wiegel en Aboubakary Koita. Zij kamperen nog steeds in de ziekenboeg.

Jordan Faucher kreeg na zijn twee doelpunten tegen KV Mechelen het vertrouwen van de coach en verscheen aan de aftrap. Na elf minuten hield onze verdediging even de adem in toen enfant terrible Didier Lamkel Zé vrijstaand een voorzet van Jordan Lukaku over het doel van Nordin Jackers devieerde. In minuut achttien liet de Kameroener zien waarom hij, ondanks al z’n fratsen, nog steeds zo geliefd is bij het grootste deel van de thuisaanhang. Vanop zo’n 30 meter poeierde hij de bal recht in de winkelhaak voorbij Nordin Jackers! Geen schijn van kans voor onze doelman, 1-0. Amper twee minuten later verscheen Lamkel Zé opnieuw voor Jackers. Deze keer maakte onze doelman zich goed breed om de doelpoging onschadelijk te maken.

Het eerste schot op doel van geel-blauw mochten we pas noteren na iets meer dan een half uur. Alessandro Albanese probeerde het op z’n Koita’s vanop grote afstand. Zijn banaanschot vloog op het dak van Alireza Beiranvand. Drie minuten voor het rustsignaal werd Faucher de zestien ingestuurd door Georges Mandjeck. De Iraanse doelman kwam nogal wild uit en maaide de Fransman fors onderuit. Scheidsrechter Wesley Alen twijfelde niet en wees richting stip. Michael Frey zette de elfmeter feilloos om en scoorde zo zijn vijfde doelpunt van het seizoen, 1-1. Dit was ook de stand aan de rust.

Antwerp ging in de tweede helft meteen op zoek naar een nieuwe voorsprong. Na gerommel in de Wase defensie rolde de bal via de voet van Lamkel Zé richting verste hoek. Jackers met een ultieme redding. In minuut 57 liet die duivelse Lamkel Zé weer van zich horen. Nadat hij, aan de rand van de zestien, teveel vrijheid kreeg besloot de Kameroener meteen op doel te trappen. Zijn schot week af op het been van Bastians en verdween via de paal in het Beverse doel. Onze Leeuwen gaven zich niet gewonnen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Na slecht ontzetten in de thuisdefensie kwam Frey in balbezit. Met een opzittende Birger Verstraete in de rug trapte de Zwitser krachtig richting het Antwerpse doel. Via de vingertoppen van de Iraniër vloog de bal binnen, 2-2! Reeds het zesde doelpunt voor onze aanvaller.

Beiden ploegen gingen vol voor de overwinning. Bij The Great Old was het vooral uitkijken voor een sterke Lamkel Zé. Gelukkig vond hij twee doelpunten voldoende deze avond. Aan de overzijde was Albanese dicht bij een derde geel-blauwe treffer, maar Beiranvand zweefde zijn poging uit het doel. Helaas moesten onze Leeuwen zich opnieuw in de slotfase gewonnen geven. Een hoge voorzet in de kleine rechthoek werd door Batubinsika overhoeks voorbij Nordin Jackers gekopt, 3-2 en boeken toe! Opnieuw een nederlaag die hard aankomt bij onze jongens. Het is een cliché maar dat heet dan: zitten in de hoek waar de klappen vallen.

Onze volgende wedstrijd is aanstaande woensdag tegen KV Oostende voor de 1/16 finale van de Beker van België. Hopelijk kunnen we met een overwinning in deze bekercampagne het nodige vertrouwen tanken.

Opstelling R Antwerp FC:
Alireza Beiranvand, Ritchie De Laet, Abdoulaye Seck, Didier Lamkel Zé, Lior Refaelov, Nill De Pauw, Frank Boya (46’ Birger Verstraete), Pieter Gerkens (73’ Nana Opoku Ampomah), Martin Hongla, Dylan Batubinsika en Jordan Lukaku (82’ Simen Juklerod)

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert (90’ Daan Heymans), Georges Mandjeck (90’ Denzel Jubitana), Felix Bastians, Leonardo Bertone, Jordan Faucher (75’ Joe Efford), Alessandro Albanese, Dries Wuytens, Miguel Vieira, Jur Schryvers en Michael Frey