Go back

Leeuwen pakken 10 op 12!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Onze Leeuwen hebben vandaag opnieuw een belangrijke stap gezet richting behoud. Het werd 2-0 tegen Moeskroen in het Freethielstadion. Op het uur brak Aboubakary Koita de ban met een knal vanop 20 meter. In blessuretijd maakte Michael Frey het helemaal af.

De motor van beide ploegen sputterde in de beginfase van de competitie, maar de laatste drie wedstrijden pakten zowel Waasland-Beveren als Moeskroen een knappe zeven op negen. Een nieuwe overwinning was dus zeker welgekomen voor beide ploegen.

Michael Frey kon na tien minuten Waasland-Beveren meteen op de goede weg zetten. De Zwitser trapte iets te overhaast voorlangs. Een minuut later stonden onze Leeuwen even perplex toen Charles-Andreas Brym voor de bezoekers kon scoren. Gelukkig hinderde Miguel Da Costa vanuit buitenspelpositie onze verdediging zodat het doelpunt terecht werd afgekeurd. Diezelfde Brym kreeg vlak na zijn afgekeurde goal een nieuwe kans. Deze keer vloog zijn schot centimeters over het doel van Nordin Jackers. De thuisploeg had het moeilijk met de hoge pressing van de bezoekers en kenden de nodige moeite om de bal in eigen rangen te houden. Gaandeweg de eerste helft kon W-B het evenwicht herstellen. We waren een half uur ver toen Brendan Schoonbaert ter hoogte van de tweede paal, na een reeks hoekschoppen voor de thuisploeg, de openingstreffer op een haar na miste. Al werd de jonge West-Vlaming wel gehinderd door een rood-witte verdediger. Rusten deden we met een logische 0-0 tussenstand.

De tweede helft was nog maar een paar minuten gevorderd toen Wiegel voor doel werd afgezonderd door Frey. De Duitser kapte zijn tegenstander uit, maar besloot dan met zijn mindere voet te zwak op doelman Hervé Koffi. Beveren kwam meer en meer in de zestien van de bezoekers en kreeg na een kwartier in de tweede helft ook loon naar werken. Na mistasten bij Les Hurlus kon Aboubakary Koita de bal onderscheppen. Hij kapte een bezoekende verdediger keurig uit en met een knal in de korte hoek deed hij voor de vierde keer deze week de netten trillen, 1-0 voor geel-blauw! Opnieuw maakte onze jonge Leeuw het verschil met een trap vanop afstand.

De bezoekers brachten met Imad Faraj en Bison Gnohéré aanvallend geweld tussen de lijnen. Onze Leeuwen probeerden de boel gesloten te houden en de voetballende oplossing te zoeken. Koita probeerde het een kwartier voor tijd nog na een actie op links. Zijn schot vloog in het zijnet van Koffi. Ook Leonardo Bertone kreeg in minuut tachtig een vrije schietkans. Zijn boogbal belandde op het dak van Hervé Kouakou Koffi.

Nicky Hayen bracht op zijn beurt Alessandro Albanese als aanvallende versterking. De Waal bedankte het vertrouwen van de coach meteen met een schot op doel. Koffi had er heel wat last mee. Beveren bleef op zoek gaan naar het verlossende doelpunt: Serge Leuko met een plaatsbal, na een knappe kapbeweging op de rand van de zestien. Koffi ranselde de bal vanonder de lat. Een minuut later was Beveren er opnieuw. Wuytens was blijven hangen na een hoekschop. Ter hoogte van de tweede paal kon hij vrij op doel koppen. Opnieuw zat die dekselse doelman ertussen. De spanning was te snijden, maar uiteindelijk trokken onze Leeuwen de verdiende overwinning over de streep. Het zette zelfs nog de kers op de taart toen Frey de uitgekomen Koffi vanop afstand te grazen nam, 2-0 en meteen de eindstand van deze wedstrijd. Een enorm belangrijke overwinning in de strijd tegen de degradatie!

Volgende week zondag trekken we naar het AFAS-stadion. Door deze overwinning tellen onze Leeuwen twee punten meer dan KV Mechelen. De Maneblussers moeten morgen nog wel aan de bak op het veld van Standard.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck, Leonardo  Bertone, Andreas Wiegel, Dries Wuytens, Aboubakary Koita (82′ Alessandro Albanese), Daan Heymans, Alexis Gamboa, Serge Leuko en Michael Frey (93’ Jur Schryvers)

Opstelling Moeskroen:
Hervé Koffi, Saad Agouzoul, Deni Hocko, Jean Onana (68’ Harlem Gnohéré), Marko Bakic, Dimitri Mohamed, Alessandro Ciranni, Miguel Da Costa, Charles-Andreas Brym (60’ Bruno Xadas), Augustin Silvestre en Beni Badibanga (74’ Imad Faraj)