Go back

KAA Gent – Waasland-Beveren (16/12/2020): selectienieuws

tekst: Martijn De Jonge | afbeelding: Valy Van de Merlen

Onze Leeuwen moeten morgenavond opnieuw aan de bak. Dit keer geven we de Buffalo’s van KAA Gent partij. De aftrap van de wedstrijd in de Ghelamco Arena, in de vooruitgeschoven speeldag achttien, is voorzien om 21.00 uur. Scheidsrechter Bert Put zal de wedstrijd in goede banen leiden. Wesli De Cremer is de VAR van dienst.

Selectienieuws

Joe Efford trainde vandaag voor de tweede keer mee. De wedstrijd tegen KAA Gent komt echter nog te vroeg voor hem. Din Sula liep een verrekking op in de mediale band en zal minstens tot na de winterbreak buiten strijden zijn.

Antiracisme

Faris Haroun, speler van Royal Antwerp FC, werd afgelopen weekend op sociale media slachtoffer van racisme. De Pro League, Eleven, alle profclubs en dus ook Waasland-Beveren, veroordelen dergelijke racistische uitlatingen. Deze zijn onaanvaardbaar in ons voetbal. Tijdens deze speeldag zullen alle clubs een sterk signaal geven met een gemeenschappelijke actie. Bij de toss zullen de scheidrechter en kapiteins van beiden ploegen een rode kaart tonen aan de camera. Met deze boodschap willen we duidelijk maken dat racisme geen plaats heeft in of buiten het voetbal, niet in de tribunes en ook niet op sociale media.

Selectie