Go back

Ongeslagen reeks strandt in Ghelamco Arena

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Na vijf wedstrijden zonder verlies hebben onze Leeuwen deze avond tegen AA Gent opnieuw kennis gemaakt met een nederlaag. Het werd 3-0 in de Ghelamco Arena. In de eerste helft bracht Castro-Montes de thuisploeg op voorsprong. In de tweede helft scoorde Yaremchuk de 2-0. Bukari legde in blessuretijd de eindscore vast.

De Buffalo’s konden vorige speeldag onder leiding van hun nieuwe coach Hein Vanhaezebrouck na een reeks van nederlagen een nieuwe driepunter vieren. De thuisploeg kwam dan ook met het nodige vertrouwen aan de aftrap. Dat was ook merkbaar vanaf het eerste fluitsignaal. De Gentenaren eisten meteen de bal op. Toch waren het onze Leeuwen die de score bijna konden openen. Na balverlies van Niklas Dorsch ging Daan Heymans zijn kans vanop afstand. Zijn boogbal spatte helaas uiteen op de deklat van het Gentse doel. Sinan Bolat stond erbij en keek ernaar. Twee minuten later waren onze Leeuwen er opnieuw via Aboubakary Koita. Vanuit een schuine hoek besloot hij op Bolat. De reactie van Gent mocht er ook zijn. Gelukkig zag Nordin Jackers de poging van Osman Bukari tegen de buitenkant van de paal belanden. Gent nam het heft opnieuw in handen. Tien minuten later werd dat overwicht omgezet in een voorsprong. Alessio Castro-Montes werd door Vadis Odjidja de backlijn ingestuurd. Met een kapbeweging en trap in de verste hoek verschalkte hij Jackers, 1-0. Onze doelman behoedde W-B in de daarop volgende minuten nog van een 2-0 achterstand op een dubbele poging van Odjidja. Bij de poging van Bukari had onze doelman het nodige geluk aan zijn zijde, want de Ghanees trof voor een tweede keer de doelpaal. Onze Leeuwen hadden het moeilijk om de bal in eigen rangen te houden. Op stilstaande fase dan maar dacht Koita. Maar zijn poging, na de kort genomen hoekschop, vloog ruim voorlangs. Rusten deden we met een logische 1-0 achterstand.

Jur Schryvers kwam aan de rust de licht geblesseerde Wiegel vervangen. Net zoals afgelopen zondag startten onze Leeuwen heel gretig in de tweede helft en met meer drang naar voor. Het resulteerde bijna tot de gelijkmaker. Maar onze kapitein Dries Wuytens kwam net tekort om aan de eerste paal de bal tegen de netten te knikken. Geen gelijkmaker, maar wel 2-0. Bukari kon, na een doorsteekpas van Odjidja, uitbreken en het tweede Gentse doelpunt presenteren aan Roman Yaremchuk. Die miste niet en zo stond het 2-0 voor AA Gent. Voor de Oekraïner reeds zijn zevende doelpunt die hij als Gentspeler scoort tegen Waasland-Beveren. Gent leek op weg naar een simpele zege, al had Heymans het nog wel spannend kunnen maken. Een kwartier voor tijd werd hij, met een prachtige borstpas van Koita, alleen voor doel gezet. Onze topschutter plaatste de bal jammer genoeg naast de verkeerde kant van de paal. Bukari had het laatste woord in deze wedstrijd. In blessuretijd bracht hij zijn ploeg met een lage schuiver in de hoek op 3-0. Meteen ook de einstand van deze wedstrijd.

Wat Waasland-Beveren quasi elke wedstrijd doet, scoren, lukte vanavond niet en dus keerde het puntenloos terug richting Freethiel. Zondag treffen we Royal Antwerp Football Club op de Freethiel. De derby, die jaarlijks met stip staat aangeduid bij onze supporters, zal noodgedwongen zonder jullie afgewerkt worden. Antwerp verloor deze avond verrassend hun thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem met 0-1 en telt zeven punten meer dan Waasland-Beveren.

Opstelling KAA Gent:
Sinan Bolat, Michael Ngadeu, Roman Yaremchuk, Vadis Odjidja (89′ Tim Kleindienst), Alessio Castro-Montes, Milad Mohammadi, Osman Bukari, Andres Hanche-Olsen (77’ Dino Arslanagic), Sven Kums (83’ Elisha Owusu), Nurio Fortuna en Niklas Dorsch

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck, Leonardo  Bertone, Andreas Wiegel (46’ Jur Schryvers), Dries Wuytens, Aboubakary Koita, Daan Heymans, Alexis Gamboa (80’ Jordan Faucher), Serge Leuko (32’ Andrija Vukcevic) en Michael Frey