Go back

Cercle wint op de Freethiel

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag verloren tegen Cercle Brugge. Het werd 0-2 in het Freethielstadion. Ike Ugbo scoorde voor de Bruggelingen zowel in de eerste als in de tweede helft.

Nicky Hayen gaf voor de wedstrijd aan dat het tijd werd om het harde werk van de voorbije weken en maanden eindelijk te belonen. Onze Leeuwen hebben de woorden van onze coach duidelijk begrepen want trokken van bij de aftrap meteen richting het West-Vlaamse doel. Na amper één minuut spelen moest Didillon meteen zijn klasse tonen op een vrije trap van Aboubakary Koita. Bij de daarop volgende corner kopte centrale verdediger Brendan Schoonbaert op de paal. Helaas was niemand gevolgd om de rebound binnen te duwen. Cercle herstelde al gauw het evenwicht. Op het kwartier had de VAR wel kunnen tussenkomen op een venijnige trap in de rug van Andreas Wiegel door Kevin Hoggas. In het busje besloot men echter de Fransman niet te bestraffen met een rood karton. Halfweg de eerste helft was Mandjeck dicht bij het openingsdoelpunt. Hij zag zijn poging een halve meter naast het doel van Didillon vliegen. Ook Efford werd door Heymans knap vrijgespeeld in de zestien. In duel met een West-Vlaamse verdediger werd de bal in extremis in hoekschop geblokt. Die hoekschop werd door Bertone aan de rand van de zestien meteen op de slof genomen. Didillon loste, waarop Daan Heymans in de rebound scoort. Het doelpunt werd door de VAR jammer genoeg afgekeurd wegens handspel.
Wat niet gebeurde aan Wase kant, gebeurde vlak voor rust wel bij de Bruggelingen. Een hoge voorzet werd in de kleine rechthoek teruggekopt tot bij de vrijstaande Ike Ugbo. De Nigeriaan aarzelde niet en bracht zijn ploeg op een gevleide 0-1 voorsprong. Meteen ook de stand aan de rust.

Hayen moest iets doen om het tij te doen keren en bracht Danel Sinani tussen de lijnen. Na vijf minuten spelen kwam de Luxemburger net tekort om de gelijkmaker aan te tekenen. Ook Daan Heymans kreeg een uitstekende mogelijkheid, maar zijn kopbal was te zwak om Didillon in verlegenheid te brengen. Cercle probeerde met fouten het tempo uit de wedstrijd te halen en beperkte zich tot verdedigen. Waasland-Beveren kampeerde al een hele poos op de helft van Cercle, maar kwam niet verder dan enkele pogingen van afstand. Frey probeerde de uitgekomen Didillon te lobben met een listige kopbal maar kon de bal niet snel genoeg doen zakken.

Cercle Brugge loerde op de tegenaanval. Acht minuten voor tijd was het prijs voor de Vereniging. Ugbo luidde met zijn tweede van de middag het verdict voor de thuisploeg, 0-2. Vukotic maakte na het doelpunt nog tumult waardoor hij nog twee keer geel en dus rood onder de neus geduwd kreeg. Het bleef 0-2. Opnieuw een zure en pijnlijke nederlaag voor onze jongens.

Dinsdag vinden we opnieuw een belangrijke wedstrijd op onze kalender. Dan ontvangen we de Kustboys uit Oostende in het Freethielstadion. De wedstrijd kon eerder het seizoen niet plaatsvinden na een uitbraak van het coronavirus binnen het Beverse elftal. KV Oostende heeft vandaag een punt gepakt tegen Antwerp en heeft na twaalf wedstrijd al 16 punten kunnen sprokkelen. Opnieuw een moeilijke opdracht dus.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck (46’ Danel Sinani), Leonardo Bertone, Andreas Wiegel (75’ Serge Leuko), Joe Efford (75’ Jordan Faucher), Aboubakary Koita, Daan Heymans, Andrija Vuckevic, Aleksandar Vukotic en Michael Frey

Opstelling Cercle Brugge:
Thomas Didillon, Vitinho, Jérémy Taravel, Ike Ugbo, Dino Hotic, Anthony Musaba (85’ Vanhoutte), Kevin Hoggas, Jean Marcelin, Giulian Bianconé, Leonardo Da Silva (63’ Thibo Somers) en Franck Kanouté