Go back

W-B pakt belangrijke driepunter tegen KVO!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft deze vooravond eindelijk nog eens kunnen aanknopen met een driepunter. Het werd 2-0 in het Freethielstadion. Albanese en Sinani scoorden beide doelpunten vlak na de rust.

KV Oostende kende een sterke start dit seizoen. Vanuit een stevige organisatie maar met hoge pressing proberen ze hun tegenstanders uit hun lood te slaan. Dat was ook vanavond het wedstrijdplannetje van hun Duitse coach Alexander Blessin. De eerste grote kans was toch voor de thuisploeg. Alessandro Albanese speelde de vrijstaande Joe Efford aan die op zijn beurt Michael Frey kon bereiken in de kleine rechthoek. Vanuit de draai ging de Zwitser zijn kans. Doelman Guillaume Hubert bracht redding met de voet! Na twintig minuten was KVO er voor het eerst via Marko Kvasina. Zijn kopbal belandde op het dak van het Beverse doel. Sakala glipte op het half uur door de buitenspelval op een stilstaande fase. Hij was zelf te verrast met de vrijheid die onze verdediging kreeg en besloot gelukkig voor Onze Leeuwen ver naast de kooi van Nordin Jackers. Ook Albanese kon door de buitenspelval glippen. Hij omspeelde Hubert maar Nicolas Theate was voor de Kustboys net op tijd om de bal uit het lege doel te schuiven. De wedstrijd viel voor de rust wat stil. Sinani probeerde het met een schot vanuit de tweede lijn. Een metertje naast het doel van Hubert. In de toegevoegde tijd van de eerste helft kreeg Fashion Junior Sakala nog een uitgelezen kans om de West-Vlamingen op voorsprong te koppen. Gelukkig is koppen niet de sterkste kwaliteit van de Zambiaan. We gingen rusten met een billijke 0-0 tussenstand.

De tweede helft kon niet beter starten voor onze jongens. Een razendsnelle uitbraak via Albanese en Frey werd door Albanese – na een spurt van maar liefst 70 meter – zelf afgewerkt, 1-0. Op het uur was het opnieuw prijs! Sinani ging samen met Joe Efford met de bal ervandoor. Met een gelukje kwam de bal tot bij de vrijstaande Efford die Sinani opnieuw kon aanspelen voor doel. De Luxemburger devieerde de bal voorbij een kansloze Hubert, 2-0. Geel-blauw op rozen!

KVO probeerde het tij te doen keren maar het waren Onze Leeuwen die het meeste gevaar creëerden op de tegenaanval. Al misten ze de koelbloedigheid om het helemaal uit te spelen. Twaalf minuten voor tijd kon de ingevallen Gueye de aansluitingstreffer maken. Gelukkig vloog zijn schot richting scorebord. In de 89e minuut kreeg Leuko een dot van een kans aangeboden. Hij miste de nodige koelbloedigheid om de 3-0 aan te tekenen. Ook Efford en Frey waren dicht bij een derde Bevers doelpunt, maar het bleef 2-0. Eindelijk een nieuwe en oververdiende overwinning voor onze Leeuwen!

Zaterdag is het alweer van moetes voor de troepen van Nicky Hayen. We trekken dan naar Stayen voor een duel tegen degradatieconcurrent Sint-Truiden. STVV pakte gisterenavond nog een punt op het veld van OHL en heeft 10 punten uit twaalf wedstrijden.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck (86’ Jur Schryvers), Leonardo Bertone, Andreas Wiegel, Danel Sinani, Joe Efford (93′ Denzel Jubitana), Alessandro Albanese (82’ Serge Leuko), Dries Wuytens, Alexis Gamboa en Michael Frey

Opstelling KV Oostende:
Guillaume Hubert, William Hendry, Nicolas Theate, Vincent D’Arpino, Fashion Sakala, Andrew Hjulsager, Alexander McGeehan (62’ Theo Ndicka), Marko Kvasina (62’ Makhtar Gueye), Jelle Bataille, Kevin Vandendriessche en Anton Tanghe (82’ Sindrit Guri)