Go back

Leeuwen pakken belangrijk punt in slotminuut!

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag een punt gepakt op het veld van STVV. Het werd 1-1 op Stayen. Het eerste doelpunt werd gescoord door Garcia in het begin van de wedstrijd. Koita schonk onze ploeg een verdiend punt diep in blessuretijd.

Afgelopen dinsdag konden onze Leeuwen eindelijk nog eens aanknopen met een overwinning. Coach Nicky Hayen verving enkel de geblesseerde Joe Efford in zijn basiself. Aboubakary Koita kwam in de plaats van de Amerikaan.

W-B startte het best aan de partij en kon meteen dreigen via Koita en Bertone. Desondanks kwamen de Truienaars op voorsprong. Pol Garcia kon na een hoekschop ter hoogte van de eerste paal koppen. Via het doelhout rolde de bal, bijna per ongeluk, voorbij Nordin Jackers binnen, 1-0. Onze Leeuwen waren na deze vroege opdoffer even van slag. Het was STVV dat na 25 minuten na een hoekschop opnieuw het dichtst bij een doelpunt kwam. Ex-Beverenspeler Jonathan Buatu nam een hoekschop in één tijd op de volley, Jackers reageerde alert met een beenveeg. Sinani kon een minuutje later dreigen met een poging vanop afstand. Schmidt bracht redding in twee tijden. Tien minuten voor de pauze kwamen onze jongens meer en meer opzetten. Eerst werd de bal net voor de neus van Alexis Gamboa in hoekschop gekopt. Bertone probeerde het met een lage schuiver. Helaas zat er een been tussen om de gelijkmaker te voorkomen. De Ridder kreeg vlak voor rust nog twee mogelijkheden, maar Jackers bracht twee keer redding. Rusten deden we met een 1-0 achterstand.

Coach Hayen moest bij de rust schuiven in zijn opstelling. Dezelfde elf bleven wel tussen de lijnen. Dat leidde tot meer balbezit voor de bezoekers in de eerste fase van de tweede helft. Toen deze acht minuten ver was, ranselde Schmidt de gelijkmaker uit zijn doel op een knal van Koita. Op het uur probeerde onze spits het opnieuw vanop afstand. Deze keer was het vizier van de Senegalese Belg minder goed afgesteld. STVV herstelde gaandeweg de tweede helft het overwicht. Met de inbreng van Serge Leuko, Denzel Jubitana en Daan Heymans zette de coach alles op alles om alsnog een broodnodig punt mee naar de Freethiel te brengen. Sinani was er dichtbij om dat punt te schenken aan onze coach, maar doelman Schimdt behoedde in extremis de Limburgers van een doelpunt. In blessuretijd kreeg Koita nog een unieke mogelijkheid op vrije trap op de rand van de zestien, na een fout van ex-W-B’er Maximilliano Caufriez op Michael Frey. En jawel, hij deed het! Met een knal in de verste hoek bracht hij de Leeuwen in het absolute slot nog op gelijke hoogte! De wedstrijd werd twee minuten later door de Limburgse ref Wesley Alen afgefloten. Al bij al een verdiend punt voor ons Beveren.

Woensdag moeten onze Leeuwen opnieuw vol aan de bak. Dan trekken ze naar Le Pays Noir voor een duel tegen Sporting Charleroi. De Karolo’s kennen na een sterke start de laatste weken een kleine terugval met een 1 op 9. Gisterenavond verloren ze nog met 3-1 op het veld van KAS Eupen.

Opstelling STVV:
Daniël Schmidt, Max Cauffriez, Pol Garcia, Ibrahima Sankhon, Yuma Suzuki (74’ Seung-Woo Lee), Oleksandr Filippov (60’ Facundo Colidio), Samuel Asamoah (87’ Santiago Colombatto), Liberato Cacace, Steve De Ridder, Jontahan Buatu en Duckens Nazon

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck (67’ Denzel Jubitana), Leonardo Bertone, Andreas Wiegel (78’ Daan Heymans), Danel Sinani, Alessandro Albanese (67’ Serge Leuko), Dries Wuytens, Aboubakary Koita, Alexis Gamboa en Michael Frey