Kortrijk wint oefenpot van W-B

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Charlien De Jonghe

Waasland-Beveren heeft vanmiddag een oefenwedstrijd gespeeld tegen KV Kortrijk. Het werd 3-2 in het Guldensporenstadion. Er werden drie helften van telkens veertig minuten gespeeld. In de eerste helft opende Din Sula de score. Mboyo, Stojanovic en Gueye zorgden voor een 3-1 tussenstand. Pas in de derde helft kon W-B milderen tot 3-2 via topschutter Daan Heymans.

Na tien minuten moest de thuisploeg meteen achtervolgen. Din Sula zette zich op rechts goed door, met een laag gekruist schot nam hij Marko Ilic, de Kortrijkzaanse doelman deze middag, meteen te grazen, 0-1. Lang konden onze Leeuwen niet genieten van de voorsprong. Een hoekschop belandde bij Mboyo die ter hoogte van de tweede paal in doel kon deviëren. Halfweg de eerste helft ging Golubovic op onze linkerflank vlot voorbij Amine Khammas. Zijn voorzet werd door Jovan Stojanovic in één tijd voorbij Gabriël geduwd. Op het half uur kreeg KVK een penalty na vermeend handspel van Din Sula. Habib Gueye ging voor de thuisploeg achter de bal staan. Zijn plaatsbal werd door Gabriël mooi uit de hoek geranseld. Vijf minuten later was het toch prijs voor de Senegalees. Na een foutje achterin omspeelde hij Gabriël en schoof hij het derde Kortrijkse doelpunt binnen.

Twee wissels bij geel-blauw na de eerste koffie. Pirard en Koita kwamen tussen de lijnen ten nadele van Gabriël en Sula. Kortrijk ging meteen op zoek naar een vierde doelpunt. De pogingen van Gueye en Mboyo waren echter te zwak om Pirard te verslaan. W-B probeerde het via doelpogingen van Albanese, Mertens en Verreth. Hun pogingen misten de juiste richting om echt gevaarlijk te zijn.

Op het uur noteerden we zeven wissels bij onze Leeuwen. Serge Leuko, Daan Heymans, Melvin Sitti, Leonardo Bertone, Brendan Schoonbaert, Andrija Vukcevic en Michael Frey mochten hun kunnen tonen. W-B begon heel wat snediger te acteren en ging gretig op zoek naar een aansluitingstreffer. Die kon er ook komen na een overduidelijke penaltyfout op Alessandro Albanese. Helaas keek de ref de andere richting uit in plaats van de bal op de stip te leggen. Ondanks het hogere tempo konden onze Leeuwen geen doelpunt tegenscoren. Tussenstand na de tweede periode bleef dus 3-1.

In het derde bedrijf mochten Mandjeck en Vukotic zich nog opmaken voor wat speelminuten. Geel-blauw bleef het tempo bepalen. Koita probeerde het op vrije trap vanop zo’n 30 meter. Zijn afgeweken poging vloog in het zijnet. Ook Efford kreeg een goede mogelijkheid, na een rush op links van Andrija Vukcevic. Hij besloot echter over het Kortrijkse doel. Een knal van Koita werd geblokt door de West-Vlaamse doelman. In de rebound kon Frey net niet binnentikken. Ook in de daarop volgende fase kon de Zwitser niet voldoende kracht zetten om de 3-2 op het bord te koppen. De aanhouder wint zeggen ze dan. Na een vrije trap kon Vukotic Heymans bedienen aan de tweede paal. Onze topschutter hoefde enkel nog de bal binnen te leggen, 3-2! De Waaslanders gaven zich niet gewonnen en wilden die gelijkmaker nog prikken. Efford was er dichtbij. Hij werd echter, al dan niet foutief, gehinderd waardoor zijn bal naast het doel rolde. Tien minuten voor het allerlaatste fluitsignaal kreeg de sympathieke Amerikaan opnieuw een dot van een kans. Hij kraakte zijn schot waardoor de bal opnieuw in doeltrap dwarrelde. Onze Leeuwen drongen aan, maar de gelijkmaker konden we helaas niet meer scoren. Het bleef dus 3-2 in het Guldensporenstadion.