Go back

Jelle Maes, nieuwe eSporter van Waasland-Beveren!

Tekst: Valy Van de Merlen | Foto: Bart Foubert | Video: Seppe Van Aken

Waasland-Beveren heeft met Jelle Maes zijn nieuwe eSporter beet! Jelle kwam, samen met drie andere kandidaat eSporters, als finalist uit de kwalificaties. De vier finalisten moesten het opnemen tegen onze topschutter en tevens fervent FIFA-speler, Daan Heymans.

De voorbije dagen kon u via onze sociale media met de vier finalisten kennismaken. Zij werden beoordeeld op hun ingezonden video, de vaardigheden tijdens de wedstrijd tegen Daan Heymans en hun achtergrond als supporter van de club. De jury besliste unaniem om Jelle Maes naar voor te schuiven als nieuwe eSporter van geel-blauw.

Wat staat Jelle te wachten? 
De achttien eSporters uit Jupiler Pro League clubs nemen het tegen elkaar op vanaf speeldag 19 van de Jupiler Pro League. Jelle zal dus wekelijks dezelfde wedstrijden spelen als het eerste elftal. De wedstrijden worden wekelijks op woensdag gespeeld en live uitgezonden worden op Eleven Sports.

Op het einde van het seizoen zullen de 8 beste spelers, in een knock-out tornooi, bepalen welke eSpeler zich tot kampioen van de Proximus ePro League 2020-2021 mag kronen.

Dit jaar is er ook een nieuwigheid. Eleven en de Pro League zullen een kick-off event organiseren waarin 2 tegen 2 wedstrijden georganiseerd worden tegen een andere JPL-club. Het team van W-B zal bestaan uit Jelle Maes en topschutter Daan Heymans. Deze wedstrijden zullen enkel online uitgezonden worden op de sociale media kanalen van Eleven Sports en Waasland-Beveren.

Succes, Jelle!