Go back

Welkom op de Freethiel, Miguel Vieira!

tekst en foto:'s Martijn De Jonge

Waasland-Beveren verwelkomt Miguel Vieira (29) op de Freethiel. De Portugese verdediger komt over van Istanbul Basaksehir FK, een Turkse eersteklasser. De linksvoetige centrale verdediger wordt gehuurd tot het einde van het seizoen.

Miguel Vieira is een laatbloeier, dat is zeker. De verdediger maakte pas in augustus 2013 zijn profdebuut als speler van C.D. Aves, toen in de Portugese tweede klasse. Hij was toen al 22 jaar. In zijn tweede seizoen speelde hij zo goed als alles voor de club en kon hij bovendien vier keer de netten laten trillen. Geen slechte cijfers voor een centrale verdediger. In juli 2018, op 27-jarige leeftijd, koos hij voor het eerst voor een buitenlands avontuur. Hij verliet Portugal en trok naar het Spaanse CD Lugo, in de Spaanse tweede klasse. Het jaar nadien werd hij echter opgemerkt door Istanbul Basaksehir FK. Hij verruilde Spanje voor de Turkse eerste klasse. Nu kiest hij dus voor een avontuur in Beveren, waar hij zijn kwaliteit en ervaring moet bijbrengen in de groep.

Vieira is een stevige, linksvoetige centrale verdediger. Zijn lengte (1m90) en stevige lichaamsbouw zijn grote troeven om trainer Nicky Hayen te overtuigen.