Go back

Leeuwen pakken in slotfase oververdiend punt

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag op de Freethiel 1-1 gelijk gespeeld tegen KRC Genk. In de eerste helft werd niet gescoord. Na twintig minuten spelen in de tweede helft kon Paul Onuachu tegen de gang van het spel in de score openen voor de Limburgers. In het absolute slot zorgde Aleksandar Vukotic nog voor het oververdiende punt.

W-B startte sterk aan de partij. Na amper vijf minuten spelen kon onze nieuwste aanwinst, Michael Frey aanleggen. Zijn schot werd in hoekschop geblokt. Een minuut later kreeg Daan Heymans een opgelegde kans nadat de bezoekende doelman Maarten Vandevoordt de bal, na een voorzet van Vukcevic, in zijn voeten devieerde. De Gouden Stier ging zijn kans maar zag zijn poging gestuit door de Genkse goalie. Beveren bleef komen. De volley van Danel Sinani,  een andere nieuwkomer, botste over het doel van Vandevoordt. De thuisploeg tankte vertrouwen. Vukotic rende, na een balrecuperatie, zowaar heel het veld over. Omdat hij geen afspeelpunt vond, probeerde hij het zelf met een harde trap vanop de zestien. Zijn schot vloog zo’n twee meter naast de Limburgse kooi. Frey en Albanese gingen ook van ver hun kans, maar hun lage schuivers vlogen eveneens naast het bezoekende doel.

Na 18 minuten werd Frey de diepte ingestuurd. Vandevoordt was eerst op de bal, maar schoof met de bal in zijn armen buiten de zestien. Vrije trap en gele kaart voor de bezoekende doelman. De Luxemburger Danel Sinani ging achter de bal staan. Vanuit een scherpe hoek zag hij zijn knal voorbij de kruising vliegen.

De storm van geel en blauw ging iet of wat liggen. Al werd Waasland-Beveren op geen enkel moment in verlegenheid gebracht door de Limburgers, integendeel zelfs. Op het half uur toonde onze nieuwe Zwitserse bink zijn kunnen met een onverwachte knal op doel, Vandevoordt hield stand. Zijn landgenoot Leonardo Bertone probeerde het met een boogbal. Opnieuw kon de Limburgse doelman het verdiende doelpunt voor geel en blauw verhinderen. Albanese ging ook zijn kans, maar de handschoenen van Vandevoordt leken vandaag wel magneten te zijn.

Waasland-Beveren was bijzonder gretig in de eerste helft met maar liefst 11 pogingen op doel, maar slaagde er niet in de score te openen. We gingen dus rusten met een 0-0 tussenstand.

De tweede helft was nog maar net van start gegaan toen de Genkse goalie opnieuw alles uit de kast moest halen om een voorsprong van onze Leeuwen te voorkomen. Sinani en Frey konden na hoog storen de bal ontfutselen van de Genkse defensie. Uiteindelijk belandde de bal bij de kleine Luxemburger die kon uithalen vanop de rand van de zestien. Vandevoordt haalde met een ultieme reflex de bal uit de hoek.

Na zestig minuten moest onze doelman, Nordin Jackers, voor het eerst echt in actie komen. De ingevallen Cyriel Dessers kapte zich vrij in de zestien. Met een plaatsbal probeerde hij onze doelman te verschalken, maar Jackers stond pal. In minuut 67 gebeurde wat niemand verwachtte. Een hoekschop werd aan de eerste paal binnengekopt door een, voor de rest volledig onzichtbare, Paul Onuachu, 0-1. Een enorm harde pil voor onze Leeuwen want een achterstand is het laatste wat ze vanmiddag verdienden. Tien minuten voor tijd werd Albanese op links vrijgespeeld door Sinani. In plaats van een voorzet koos hij voor een schot dat meters naast het Limburgse doel vloog. Een minuut later had de ingevallen Joe Efford de kans om te scoren, maar hij mistte volledig zijn kopbal. Jammer! Beveren bleef op zoek gaan om deze onverdiende  nederlaag van het scorebord te vegen en wachtte tot in de zesennegentigste minuut om dit te bewerkstelligen. Een kopbal in de kleine rechthoek van Schoonbaert werd eerst nog gepareerd door Vandevoordt, maar in de rebound stond onze rots in de branding , Aleksandar Vukotic, klaar om de bal binnen te knallen, 1-1. Meteen floot Wim Smet de wedstrijd ook tot een einde. Een oververdiend punt voor de geel-blauwen!

Volgende week zaterdag ontvangen we Sparta Petegem in de 1/32 finale van de Croky Cup. Tijd om nog wat extra vertrouwen bij te tanken!

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Georges Mandjeck (73’ Joe Efford), Leonardo Bertone, Andreas Wiegel, Danel Sinani, Alessandro Albanese (87’ Aboubakary Koita), Daan Heymans, Andrija Vukcevic, Aleksandar Vukotic (c) en Michael Frey

Opstelling KRC Genk:
Maarten Vandevoordt, Junya Ito, Patrick Hrosovsky, Paul Onuachu, Jere Uronen, Luca Oyen (84’ Daniel Munoz), Joakim Maehle, Jhon Lucumi, Eboue Kouassi, Kristian, Thorstvedt (55’ Cyriel Dessers) en Carlos Cuesta

Bekijk hier het verslag: