Go back

Coronavirus teistert W-B; wedstrijd maandag uitgesteld

Het coronavirus teistert de hele samenleving, maar slaat ook keihard toe bij Waasland-Beveren. De resultaten van de testronde van gisteren zijn binnen en zijn hard: zestien besmettingen bij Waasland-Beveren. Naast dertien A-kernspelers, zijn er ook nog drie andere positieve gevallen vastgesteld op de club. Die mensen zijn ook meteen in quarantaine gegaan, opnieuw verkeren zij in goede gezondheid.

De wedstrijd van maandagavond tegen KV Oostende is uitgesteld. Geel-blauw diende een aanvraag in bij kalendermanager Nils Van Brantegem, zoals het protocol ook voorschrijft nadat een club meer dan zeven positieve gevallen heeft bij de A-kern. Die aanvraag werd goedgekeurd, een volgende datum is nog niet bekend.

De groepstrainingen met social distancing van vandaag en morgen werden eveneens van de planning geschrapt. De Freethiel blijft tot nader order gesloten, medewerkers werken van thuis uit. Om de privacy van de spelers, medewerkers en hun omgeving te garanderen, zal de identiteit niet worden gecommuniceerd. We wensen hen allemaal een spoedig herstel toe. We werken samen met de voetbalbond, Pro League en de lokale autoriteiten om de verspreiding tegen te houden.