Go back

Waasland-Beveren – RSC Anderlecht (19/09/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren neemt het op zaterdag 19 september op tegen RSC Anderlecht. De aftrap tegen de recordkampioen is voorzien om 20.45 uur. Scheidsrechter Lawrence Visser is aangeduid om de partij in goede banen te leiden.

RSC Anderlecht

Trainer Vincent Kompany staat uiteraard voor zijn debuut als hoofdtrainer. Vince The Prince keerde in mei 2019 terug naar zijn Astridpark, de plaats waar alles voor hem begon. Zoals eerder vermeld werd hij eerst aangesteld als speler-trainer, maar dat werd begin vorige maand bijgestuurd. Kompany debuteerde met puntendelingen tegen Moeskroen (1-1) en KV Oostende (2-2). Na de interlandbreak speelde Anderlecht thuis tegen Cercle Brugge, het werd 2-0 na doelpunten van Nmecha en Murillo. Met negen punten uit vijf wedstrijden staat Anderlecht momenteel op de zesde stek.

Waasland-Beveren

Geel-blauw kon geen punten meebrengen uit het Jan Breydelstadion. Na een kwartier moesten onze Leeuwen achtervolgen na een heel lichte penaltyfout van Amine Khammas. Een heel knappe aanval, misschien wel de mooiste tot nu toe, leidde de gelijkmaker in. Daan Heymans prikte zijn vierde doelpunt van het seizoen tegen de touwen. Club Brugge schakelde een versnelling hoger en W-B slikte twee vermijdbare doelpunten. Op het einde moest de kelk tot de bodem leeg en werd het zelfs nog 4-1. Tijd voor een antwoord!

Selectie

Er wordt momenteel nog alles aan gedaan om nieuwkomer Leonardo Bertone speelgerechtigd te krijgen. Hij maakt deel uit van de ruime selectie. Jordan Faucher en Alexis Gamboa hebben nog een conditionele achterstand. Milan De Mey is geblesseerd.