Go back

Waasland-Beveren verliest met 2-4 van Anderlecht

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag voor eigen publiek met 2-4 van RSC Anderlecht verloren. Adrien Trebel kon al na drie minuten de score openen. Een kwartier later stond het al 0-2. In de tweede helft scoorden Yari Verschaeren en Nmecha voor RSCA. Din Sula en Daan Heymans konden de schade voor geel-blauw nog beperken.

De wedstrijd begon rampzalig voor geel-blauw want na amper drie minuten spelen kwamen de Brusselaars al op voorsprong. Jérémy Doku speelde de vrijstaande Adrien Trebel aan in de zestien. De Fransman kapte zich mooi vrij en plaatste de bal richting verste bovenhoek, 0-1. Anderlecht wou snel een dubbele voorsprong en probeerde het met pogingen van Doku en Lucas Nmecha. Na twaalf minuten spelen kroop Waasland-Beveren door het oog van de naald toen scheidsrechter Lawrence Visser richting penaltystip wees. Albanese verloor lullig de bal in de eigen zestien. Schoonbaert kon in de daaropvolgende fase de bal niet goed genoeg ontzetten waardoor Vukotic net te laat kwam om de schijnbeweging van Nmecha af te stoppen. De Duitse huurling van Manchester City dook maar al te graag over het been van Vukotic, geel voor Vuko en penalty! De VAR vroeg de scheids de fase te herbekijken. Op de beelden was duidelijk te zien dat Nmecha over het been van onze verdediger dook. Geen penalty dus!

Helaas was het uitstel van executie. Na twintig minuten kon RSCA in twee tijden de dubbele voorsprong versieren. Eerst kwam Jackers nog goed tussen op de doorgebroken Nmecha, op de rebound van Jérémy Doku had onze doelman echter geen verhaal.

Waasland-Beveren liep volledig verloren in het eerste half uur. Pas na 38 minuten moest Van Crombrugge voor een eerste keer in actie komen. Heymans werd goed vrijgespeeld in de zestien en met een harde schuiver probeerde hij de Brusselse doelman te verschalken. Zijn schot werd goed geblokt door Van Crombrugge. Enkele minuten later probeerde nieuwkomer Leonardo Bertone het van afstand met een dropschot. Van Crombrugge verijdelde met een zweefsprong de bal uit het doel. Net voor de rust trok Khammas aan de noodrem in de eigen zestien. Visser wees opnieuw richting stip, nochtans beroerde Khammas de bal weldegelijk als eerste. De VAR kwam deze keer niet tussen. Nmecha ging achter de bal staan maar plaatste de bal naast het doel van Nordin Jackers. Het bleef dus 0-2, meteen ook de tussenstand aan de rust.

De tweede helft was nog maar net op gang toen Daan Heymans de aansluitingstreffer vergat te scoren. Na een hoekschop werd de bal tot aan de tweede paal doorgekopt. De vrijstaande Heymans kon de bal niet genoeg drukken en zag zijn poging over het doel van de bezoekers vliegen. Leonardo Bertone probeerde het enkele minuten later ook met een zwieper. Van Crombrugge gaf geen krimp. W-B rook zijn kans maar het was Anderlecht dat op tegenaanval via Waaslander Yari Verschaeren de score kon uitdiepen. Alleen op weg naar het Beverse doel verschalkte hij Jackers met een hard schot, 0-3 en boeken toe. Op het uur kreeg Anderlecht zelfs een derde penalty! Nmecha kende deze keer geen genade.

Waasland-Beveren was helemaal van slag al kon het toch nog tegenscoren in minuut 64. Joe Efford zette zich door op links en presenteerde Din Sula een doelpunt op een presenteerblaadje. De Belgische Albanees miste niet, 1-4. Vlak voor het einde van de wedstrijd kon Heymans zijn vijfde van het seizoen nog prikken toen hij in de rebound de bal in het lege doel devieerde. Verder dan deze twee eerredders kwamen onze leeuwen niet.

Waasland-Beveren trekt volgende week naar het ’t Kiel voor de wedstrijd tegen promovendus Beerschot AV. Een gemakkelijke opdracht wordt dit zeker niet, want Beerschot kent met twaalf punten uit zes wedstrijden een uitstekende competitiestart.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Leonardo Bertone (77’ Matthias Verreth), Djhad Bizimana (65’ Dries Wuytens), Joe Efford, Alessandro Albanese (46’ Din Sula), Aboubakary Koita, Daan Heymans, Amine Khammas, Aleksandar Vukotic en Jur Schryvers

Opstelling RSC Anderlecht:
Hendrik Van Crombrugge, Lucas Nmecha (78’ Landry Dimata), Percy Tau, Bohdan Mychailichenko, Ognjen Vranjes, Adrien Trebel (65’ Mustapha Bundu), Hannes Delcroix, Albert Sambi Lokonga, Jérémy Doku, Yari Verschaeren en Michael Murillo

Bekijk hier het wedstrijdverslag: