Go back

W-B te sterk voor Lierse K in oefenpot

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Jenthe Van Moere

Zaterdag spelen onze Rode Duivels tegen Denemarken voor de Nations League. Geen wedstrijden in de Jupiler Pro League en dus het ideale moment om een oefenwedstrijd in te plannen. Waasland-Beveren vond met Lierse K hierin een ideale oefenpartner. De wedstrijd werd deze middag afgewerkt in het Freethielstadion. Waasland-Beveren won met 4-0. In de eerste helft opende Joe Efford de score en lukte Daan Heymans in amper tien minuten een hattrick. In de tweede helft werd, mede door de vele wissels, niet meer gescoord.

Bij geel-blauw kregen Dries Wuytens, Matthias Verreth en Nikola Pejcić hun kans. Ook Nordin Jackers mocht voor een eerste keer opdraven.

Na goed een kwartier spelen kon Waasland-Beveren voor het eerst dreigen via Verreth. Zijn plaatsbal richting verste winkelhaak vloog maar nipt naast. Lierse K reageerde op hun beurt met een schot van Toon Janssens. Nordin Jackers schermde echter goed zijn korte hoek af. Na drieëntwintig minuten was het raak voor de thuisploeg. Heymans kreeg de bal aangespeeld op eigen helft en stak meteen Joe Efford diep. De Amerikaan kon met de tip van zijn schoen Jarno De Smet verschalken, 1-0. Meteen na het openingsdoelpunt kon Heymans de score verdubbelen. De Kempenaar bleef helaas niet koelbloedig genoeg en zag zijn schot over het doel van de bezoekende doelman vliegen. Twee minuten later was het dan toch raak voor hem. Met een afgemeten vrije trap bediende Verreth Daan Heymans in de zestien. Met een stevige kopbal plaatste onze Gouden Stier de 2-0 op het scorebord.
Opnieuw kon geel-blauw binnen de minuut scoren. Na fantastische combinatie op de linkerflank tussen Efford en Khammas belandde de bal tot bij Kobayashi. De Japanner zag zijn schot in extremis nog gepareerd. Uitstel van executie want na iets meer dan een half uur spelen kon Heymans voor een tweede keer de netten doen trillen. Een strakke voorzet van – opnieuw – Matthias Verreth richting tweede paal belandde bij Daan Heymans die overhoeks voorbij een kansloze De Smet kon koppen, 3-0. Geen twee zonder drie zal Daan gedacht hebben want amper vier minuten later was zijn hattrick compleet. Vukotić legede met zijn hoofd de bal ter hoogte van de tweede paal panklaar voor Heymans. Onze Gouden Stier hoefde enkel nog de bal tegen de netten te duwen, 4-0. Meteen ook de ruststand.

Bij aanvang van de tweede helft noteerden we meteen heel wat wissels aan Beverse zijde. Joe Efford, Daan Heymans, Nordin Jackers en Jenthe Mertens mochten gaan rusten. Aboubakary Koita, Alessandro Albanese, Brent Gabriël en Vladimir Van De Wiel waren hun vervangers. De eerste noemenswaardige doelpoging in de tweede helft kwam van de bezoekers via Emile Samyn. Zijn schot in één tijd vloog over het doel van Brent Gabriël. De tweede helft was dan al een kwartier ver. Pas na 65 minuten kon W-B dreigen. Alessandro Albanese ging op wandel in de Lierse verdediging. De bezoekende doelman moest in actie komen om de vijfde treffer van de middag te voorkomen. Lierse ging op zoek naar een eerredder maar vond telkens Gabriël op zijn weg. Eerst pareerde hij een lage schuiver van Jo Gillis uit het Wase doel. Vijf minuten voor affluiten botste ook Ben Hammou op de Beverse goalie. Tussendoor kende Aboubakary Koita de nodige pech toen hij zijn knal in de korte hoek tegen de paal zag vliegen. Er werd dus niet meer gescoord op de Freethiel. Eindstand 4-0.

De Waaslanders legden in de eerste helft bij wijlen mooie combinaties op de mat waar Lierse K amper verhaal tegen kon inbrengparen. Een geslaagde oefenpot waardoor we met het nodige vertrouwen ons kunnen voorbereiden op de wedstrijd in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge op 12 september.

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers (46′ Brent Gabriël), Yuki Kobayashi, Joe Efford (46′ Aboubakary Koita), Denzel Jubitana (62′ Tom Reyners), Dries Wuytens, Daan Heymans (46′ Alessandro Albanese), Nikola Pejcić (62′ Jur Schryvers), Amine Khammas, Aleksandar Vukotić (62′ Arne Knollenburg), Jenthe Mertens (46′ Vladimir Van De Wiel) en Matthias Verreth