Go back

Miguel Torrecilla zet sportieve lijnen uit op Freethiel

tekst en foto: Martijn De Jonge

Miguel Torrecilla (50) is de nieuwe technisch directeur van Waasland-Beveren. De Spanjaard zal vanaf vandaag de sportieve lijnen uitzetten bij geel-blauw.

De Raad van Bestuur van Waasland-Beveren is heel opgetogen met de aanstelling van Miguel Torrecilla als technisch directeur. Torrecilla brengt een rugzak aan ervaring mee naar de Freethiel. Hij is sinds 2001 sportief directeur bij verschillende Spaanse clubs, ook op het allerhoogste niveau. Zo was hij actief bij Sporting Gijon, Real Betis en Celta Vigo. Die laatsten promoveerden onder zijn sportieve bewind in 2012 naar de hoogste Spaanse voetbalklasse, de Primera Division. Voorheen oefende hij de functie ook uit bij Salamanca, Cartagena en Novelda. Waasland-Beveren deed drie seizoenen geleden zaken met Sporting Gijon, bij de huur van Rachid Aït-Atmane. Het contact tussen Torrecilla en onze voorzitter bleef onderhouden. Nu was het moment rijp om de samenwerking aan te gaan. Hij gaat meteen aan de slag op de Freethiel!

Voorheen was Miguel Torrecilla ook actief als speler. Hij speelde onder andere meer dan honderdvijftig wedstrijden voor het Spaanse UD Salamanca. Zo was hij ook jarenlang kapitein van z’n ploeg, wat toch onderstreept dat hij als leider voor een groep kan functioneren. Dirk Huyck: “We willen blijven professionaliseren en onderstrepen dat WB – ondanks de lopende gesprekken – een ambitieus project met een eigen identiteit en koers is. We blijven niet bij de pakken zitten en doen er alles aan om deze club naar een hoger niveau te tillen.”

Huidig sportief manager Danny De Maesschalck zal Torrecilla assisteren in zijn job.