Go back

K. Beerschot VA – Waasland-Beveren (26/09/2020): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt naar het Kiel voor de zevende competitiewedstrijd van het seizoen. De aftrap tegen Beerschot is voorzien om 16.15 uur. De scheidsrechter van dienst is Wesli De Cremer. Wesley Alen ondersteunt vanuit het VAR-busje.

Beerschot

Wat een competitiestart van Beerschot. Het startte het seizoen met negen op negen na overwinningen tegen KV Oostende, Zulte Waregem en landskampioen Club Brugge. Net voor de interlandbreak verloor het echter in eigen huis met 0-3 tegen Standard de Liége. Nadien pikte het de draad opnieuw op met een overtuigende 5-2 zege tegen KRC Genk. Afgelopen weekend verloor Beerschot met 3-0 tegen leider Sporting Charleroi. Met twaalf op achttien en een bijhorende vierde stek is het 1A-avontuur van Hernan Losada en z’n jongens dus allesbehalve slecht begonnen. Raphael Holzhauser toonde zich dit seizoen reeds heel belangrijk voor de Kielse Ratten met vijf doelpunten en drie assists.

Waasland-Beveren

Waasland-Beveren is nog steeds op zoek naar de bevestiging na de zege op de openingsspeeldag tegen KV Kortrijk. Geel-blauw kon afgelopen weekend ook geen vuist maken tegen RSC Anderlecht. Het verloor met 2-4 van paars-wit. Geel-blauw laat enkel Excel Moeskroen achter zich en telt één punt voorsprong. De rangschikking is nog niet veelzeggend, want mits een zege kan W-B vier plaats stijgen in het klassement.

Selectie

Trainer Nicky Hayen kan nog niet rekenen op Jordan Faucher. De Franse aanvaller ondervindt nog te veel hinder van de kuit. Melvin Sitti liep vandaag een blessure op aan de hamstrings op training en is eveneens niet inzetbaar. Serge Leuko werkt een conditionele achterstand weg. Danel Sinani is op dit moment nog niet speelgerechtigd, het is wachten op de Engelse voetbalfederatie. Hij maakt alvast deel uit van de ruime selectie.