Go back

Welkom op de Freethiel, Georges Mandjeck!

Tekst & Foto's: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren haalt met de 31-jarige Kameroense international Georges Mandjeck alweer een nieuwe speler binnen. De defensieve middenvelder komt transfervrij over van de Tsjechische topclub Sparta Praag. Hij tekent een contract voor één seizoen.

Mandjeck zette zijn eerste voetbalpasjes in Kameroen bij de Kadji Sports Academy. Reeds in 2007 startte zijn Europees avontuur bij VfB Stuttgart. De Duitse club werd dat seizoen kampioen in de Bundesliga. Gezien de grote concurrentie bij de Duitse landskampioen werd hij twee maal uitgeleend aan 1.FC Kaiserslautern, toen uitkomend in de 2e Bundesliga. In totaal kwam hij 44 keer in actie voor Die roten Teufel.

In 2010 werd Mandjeck weggekocht door Stade Rennes. Na anderhalf seizoen kwam AJ Auxerre aankloppen voor de Kameroener. Bij l’Association de la Jeunesse Auxerroise speelde hij samen met een – voor ons – oude bekende, Steeven Langil. In de zomermercato van 2013 kocht Kayseri Erciyesspor hem over van de Franse club. Hij zou twee jaar verblijven in Kayseri om dan naar Frankrijk terug te keren, in Ligue 2 bij FC Metz. Aan de Moezel dwong hij meteen de promotie naar de Ligue 1 af.

Sparta Praag zag wat in de middenvelder, maar verhuurde hem na een half seizoen opnieuw aan FC Metz. Na 71 wedstrijden met de wit-mauven zocht hij een nieuw avontuur bij Maccabi Haifa. Aan de zijde van onder andere oud-speler Rami Gershon werd hij vicekampioen in de Israëlische competitie. Sparta Praag, dat toen al twee seizoenen eigenaar was van de Kameroener, nam hem vorig seizoen opnieuw bij de selectie. Hij speelde zijn laatste wedstrijd begin juni voor de Tsjechische recordkampioen.

Met meer dan 300 wedstrijden in verschillende Europese competities en 44 internationale wedstrijden voor Kameroen kan Mandjeck heel wat adelbrieven voorleggen. We zijn overtuigd dat hij de nodige ervaring en rust kan brengen in het elftal. Woensdag zal Mandjeck aansluiten bij de groep. Hij krijgt bij geel en blauw het rugnummer 4.