Go back

Geel-blauw verliest op ’t Kiel in absolute slot

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Belga Image

Waasland-Beveren heeft vandaag in het absolute slot met 3-2 verloren van Beerschot VA. De wedstrijd begon nochtans goed voor geel en blauw want op het kwartier stond Waasland-Beveren al op een 0-2 voorsprong via Joe Efford en topschutter Daan Heymans. Vijf minuten voor de rust bracht Tissoudali Beerschot terug in de wedstrijd. In de tweede helft ging het helemaal fout toen Suzuki en Brogno in de 96e minuut Beerschot alsnog de overwinning schonken.

Met de wedstrijden tegen Anderlecht en Club in het achterhoofd vond onze coach het uiteraard nodig afgelopen week de nadruk te leggen op een goede en solide organisatie. Scoren doen we elke wedstrijd het is echter in verdedigend opzicht dat we te vaak steken lieten vallen. De coach rommelde dan ook in zijn formatie. Geel-blauw startte aan de wedstrijd met een vijfmansverdediging en voor het eerst met de Duitser Andreas Wiegel aan de aftrap. Met de snelle Joe Efford diep en met Daan Heymans en Matthias Verreth in steun was het hoofdzakelijk de bedoeling op de tegenaanval gevaarlijk te zijn.

De eerste tien minuten drong de thuisploeg meteen aan maar echt gevaarlijk kon het niet zijn. Het was geel-blauw dat zelfs het eerst kon dreigen. Joe Efford werd met een listige doorsteekpas de zestien ingestuurd. De Amerikaan trapte vanuit een scherpe hoek overhoeks staalhard voorbij Vanhamel, 0-1! Amper twee minuten later kon Beveren de score verdubbelen. Andreas Wiegel werd op rechts aangespeeld. Hij legde de bal knap achteruit tot bij Gouden Stier Daan Heymans. De Kempenaar bulkt van het vertrouwen en trapte het tweede doelpunt van de middag voorbij Vanhamel. Beveren meteen op rozen!

Beerschot liet zich niet kennen want twee minuten na het doelpunt van Heymans moest Jackers alles uit de kast halen op een schot van Rapha Holzhauser. Beerschot bleef op zoek gaan naar het aansluitingsdoelpunt. Vijf minuten voor rust kreeg het dat ook. Na een één-twee in de Beverse zestien werd Tarik Tissoudali alleen voor Jackers gezet. Met een stifter verschalkte hij onze doelman. 1-2.

Na de koffie liet geel-blauw de bal nog steeds aan Beerschot. Pas op het uur kon Beerschot via een kopballetje van Sanusi voor het eerst dreigen. Een minuutje later haalde Efford de bal op aan de achterlijn en probeerde het vanuit een schuine hoek. De Antwerpse doelman zweefde de bal uit zijn doel. De bal afleggen had misschien wel een betere optie geweest. Jackers had nog een voetreflex in petto en acteerde alert op hoge voorzetten van de Mannekes. Tien minuten voor tijd ging het toch mis op één van deze hoge ballen. De pas ingevallen Suzuki kon een voorzet vanop de flank overhoeks voorbij een kansloze Nordin Jackers knikken, 2-2. In blessuretijd scoorde Beerschot na een overduidelijke fout op onze doelman. Toch had scheidsrechter Wesli De Cremer de beelden van de VAR nodig om het doelpunt af te keuren. Het venijn zat hem helemaal in de staart. Bij een nieuwe hoge bal voor het Beverse doel kon de kleine Loris Brogno de bal voorbij Jackers koppen, 3-2. Meteen de eindstand, een hard en enorm pijnlijk verdict voor iedereen met een geel en blauw hart.

Waasland-Beveren blijft na acht speeldagen met drie punten hangen op een 17e plaats. Volgende week zaterdag ontvangen we KRC Genk in het Freethielstadion. Genk begon eveneens twijfelend aan het seizoen en haalde met Jess Thorup deze week een nieuwe coach binnen.

Opstelling Beerschot VA:
Mike Vanhamel, Frédéric Frans (74’ Loris Brongo), Joren Dom, Dario Van Den Buijs, Rapha Holzhauser, Marius Noubissi, Pierre Bourdin, Ryan Sanusi, Abdoulie Sanyang (74’ Musashi Suzuki), Reda Halaimia (46’ Tom Pietermaat) en Tarik Tissoudali

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Leonardo Bertone, Andreas Wiegel (76’ Jenthe Mertens), Joe Efford (76’ Din Sula), Dries Wuytens, Daan Heymans, Amine Khammas, Aleksandar Vukotic, Matthias Verreth (86’ Danel Sinani) en Jur Schryvers

Bekijk hier het wedstrijdverslag: