Go back

Geel-blauw loopt op ongelukkige nederlaag in Jan Breydel

Waasland-Beveren heeft vanavond in het Jan Breydelstadion met 4-1 verloren van landskampioen Club Brugge. In de eerste helft kwamen de West-Vlamingen op voorsprong via een – enorm licht gefloten – penalty door Hans Vanaken. Op het half uur kon geel-blauw na een knappe tegenaanval gelijkmaken via topschutter Daan Heymans. Vijf minuten voor de rust plaatste Vanaken met zijn tweede van de avond de Bruggelingen opnieuw op voorsprong. De tweede helft begon ongelukkig toen David Okereke met een gelukje de 3-1 kon maken. Kort voor affluiten zette MIchael Krmencik de 4-1 eindstand op het bord.

Opnieuw supporters in het stadion, eindelijk! Of het echter een voordeel is als je naar Jan Breydel moet, laten we graag in het midden. Maar je voelde het meteen, de sfeer, de passie van de thuissupporters. De 9000 ‘gelukkigen’ waren enthousiast terug aanwezig te zijn en vuurden hun team vanaf minuut één richting het doel van de bezoekers. De eerste doelpoging na vijf minuten was dan ook eentje voor de thuisploeg. Youssouph Badji zag zijn schot in extremis afgeblokt. Geel-blauw hield met Efford, Koita en Heymans steeds drie pionnen vooraan om de druk wat af te houden. De Bruggelingen gingen op elan door en probeerden het met schuchtere pogingen van afstand, maar Jackers moest voorlopig niet in actie komen. Op het kwartier ging Emmanuel Dennis op wandel richting Beverse zestien. Daar zocht hij contact met het been van Amine Khammas. Scheidsrechter Lambrechts trapte in de val en wees richting stip. Onbegrijpelijk dat de VAR hem niet tot de orde riep, penalty dus. Jackers zat er nog dicht bij, maar Vanaken zette de 1-0 op het scorebord. W-B van slag en geraakte met moeite tot aan het doel van Mignolet. Matthias Verreth probeerde het met een banaanschot van heel grote afstand. Mignolet kende geen enkel probleem.

Op het half uur consternatie in het stadion. Efford breekt razendsnel uit na een harde, doch correcte tackle van Vukotic op Mata. De Amerikaan bediende Heymans in de zestien die in één tijd de bal tegen de touwen knalde, 1-1! Reeds het vierde doelpunt van het seizoen voor onze Gouden Stier! Scheidsrechter Lambrechts ging, op aanwijzen van de VAR, zelf nog een kijkje nemen naar de fase tussen Mata en Vukotic, maar keurde het Beverse doelpunt toch goed. Lang mochten we helaas niet genieten van de gelijkmaker want nog geen tien minuten later kon Hans Vanaken op hoekschop zijn tweede van de avond binnenknikken, 2-1 Meteen ook de tussenstand bij de koffie.

De tweede helft kon niet slechter beginnen. Een voorzet van Sobol belandde via een mistrap van Ruud Vormer pardoes tegen het been van David Okereke. Als overmaat van ramp vloog de bal aan de tweede paal binnen. Geel-blauw gaf zich niet meteen gewonnen. Binnen de vijf minuten moest Rode Duivel Simon Mignolet twee keer zijn uiterste best doen om een nieuw Bevers doelpunt te voorkomen. Eerst op een kopbal van Wuytens, een minuutje later op een knal van Koita. Joe Efford probeerde het met een actie en schot maar zijn doelpoging ging ver naast. Ook Koita probeerde het nog eens na een knappe run. Zijn schot vloog hoog in de tribunes. In de 84e minuut legde Michael Krmencik met een strakke kopbal de 4-1 eindstand vast.

Geel-blauw ging vanavond ongelukkig onderuit in Jan Breydel. Eerst was er de dubieuze penalty en bij de 3-1 hadden de Bruggelingen ook het nodige geluk aan hun zijde. Volgende week zaterdag ontvangen we RSC Anderlecht op de Freethiel. Voor het eerst met supporters! We rekenen op jullie aanwezigheid en vocale steun om onze leeuwen naar een broodnodige driepunter te schreeuwen!

Opstelling Club Brugge:
Simon Mignolet, Eduard Sobol, Odilon Kossounou, Simon Deli, Hans Vanaken, David Okereke (78′ Krepin Diatta), Ruud Vormer, Mats Rits, Youssouph Badji (65′ Michael Krmencik), Emmanuel Dennis (73′ Charles De Ketelaere) en Clinton Mata

Opstelling Waasland-Beveren:
Nordin Jackers, Brendan Schoonbaert, Joseph Efford (71′ Din Sula), Dries Wuytens, Aboubakary Koita, Daan Heymans, Amine Khammas, Aleksandar Vukotic, Jenthe Mertens, Matthias Verreth (79′ Alessandro Albanese) en Jur Schryvers (63′ Djihad Bizimana)

Bekijk hier het wedstrijdverslag: