Go back

Club Brugge – Waasland-Beveren (12/09): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Na een weekje interlandvoetbal is het weer tijd voor Belgisch competitievoetbal op het hoogste niveau. Waasland-Beveren trekt zaterdagavond naar het Jan Breydelstadion, geel-blauw neemt het op tegen Club Brugge. De aftrap is voorzien om 20.45 uur, de scheidsrechter van dienst is Erik Lambrechts.

Club Brugge

Club Brugge kroonde zich afgelopen seizoen tot landskampioen. Momenteel staat blauw-zwart op de vijfde stek na vier speeldagen. De openingsspeeldag werd verloren met 0-1 van revelatie Sporting Charleroi. De week nadien overtuigde Club wél door met 0-4 te gaan winnen in Eupen. Die andere revelatie, Beerschot, kaapte nadien ook de drie punten weg op Jan Breydel. Het werd eveneens 0-1. Vlak voor de interlandbreak tankte Club Brugge opnieuw vertrouwen door met 1-2 te winnen tegen KRC Genk. Een ontmoeting met Club Brugge is eveneens een blij weerzien met ex-trainers Philippe Clement, Johan Van Rumst en Jonas Ivens. Ook Siebe Schrijvers verdedigde twee seizoen onze kleuren en speelde zich in alle geel-blauwe harten. Recentelijk traden ook kinesisten Leen Van Damme en Thomas De Jonghe in de voetsporen van David Bombeke en zijn zij nu actief in de West-Vlaamse hoofdstad.

Waasland-Beveren

Geel-blauw startte perfect aan het seizoen met een overwinning op de openingsspeeldag. De drie daaropvolgende wedstrijden werden jammer genoeg verloren. Niet kansloos, want zowel thuis tegen Standard en OH Leuven kon W-B aanspraak maken op puntengewin. De efficiëntie was er echter niet. In vergelijking met de jongste wedstrijd tegen OH Leuven werd Nordin Jackers binnengehaald op de Freethiel. De doelman tekende een contact van drie seizoenen en breit zo een vervolg op zijn huurperiode van afgelopen seizoen.

Selectie

Jordan Faucher (kuit) en Andreas Wiegel (knie) zijn nog niet selectieklaar. Alexis Gamboa heeft nog trainingsachterstand en komt eveneens nog niet in aanmerking. Andrija Vukcevic (enkel) en Milan De Mey (knie) revalideren verder.