Beloften houden punten thuis

Tekst: Vik Noens

Vandaag namen onze jonge Leeuwen het op tegen KV Mechelen.

Mechelen nam een vliegende start want nog voor de match goed en wel begonnen was, stond het al 0-1 na een splijtende actie over de linkerflank die  mooi binnengewerkt werd door Laurens Symons.

Waasland-Beveren liet zich niet ingraven en voetbalde goed georganiseerd, wat resulteerde in een mooi schot van Din Sula net over de dwarsligger. De Mechelse goalie Yannick Thoelen kwam een minuut later attent tussen na een overhoeks schot van dezelfde Sula. Ook de Beverse doelman liet zich opmerken door een mooie parade na een kwartier spelen.

Een bedrijvige Jubitana worstelde zich in de 20e minuut tussen enkele Mechelse verdedigers maar miste onbegrijpelijk oog in oog met Thoelen.

Zo kabbelde de wedstrijd verder tot het rustsignaal, stand: 0-1.

Tijdens de rust werd Din Sula vervangen door Omar Mussa. Die zorgde meteen voor creativiteit en diepgang. Balvast en met enkele mooie technische acties stuwde hij de aanvalsdrang van Waasland-Beveren.

Dit resulteerde in de 50e minuut in de verdiende gelijkmaker: een streep van buiten de 16 meter van Denzel Jubitana: wereldgoal en 1-1!

Nadien bleven de Leeuwen op zoek gaan naar een tweede doelpunt, en dat kwam er ook iets na het uur. Mauro Trari kapte enig mooi naar binnen en trapte de bal overhoeks onhoudbaar voorbij de Mechelse numero uno. Een verdiende voorsprong!

De Manenblussers trachtten nog enige aanvalsdrift aan de dag te leggen, maar waren niet meer bij machte een goed georganiseerde Beverse verdediging te slopen.

Een mooie, zachte nazomeravond met een schitterend resultaat: deugddoend én nog van dat!