Go back

W-B oefende achter gesloten deuren tegen Knokke

Tekst & Foto: Valy Van de Merlen

Waasland-Beveren speelde deze avond op eigen veld zijn laatste oefenduel van de voorbereiding. Tegenstander van dienst was Royal Knokke FC. Het werd 0-2. In de eerste helft kwam Knokke gevleid op voorsprong via Savaete. In de tweede helft zette Rik De Kuyffer de eindstand op het bord.

Na een kwartier spelen stak geel-blauw voor het eerst zijn neus aan het venster. Alessandro Albanese werd mooi vrijgespeeld in de diepte. Hij speelde de bal tot bij de vrijstaande Milosevic. De Montenegrijn zag zijn schot maar nipt voorlangs gaan. Bizimana probeerde het enkele minuten later met een knal van net buiten de zestien, maar Justin Verlinden ging goed plat. Milosevic, de gevaarlijkste man bij Beveren, kopte iets later tegen de dwarslat. Tussendoor zag hij nog een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Ook Koita kwam dicht bij de openingstreffer, maar zijn knal werd door de West-Vlaamse doelman in hoekschop geduwd. Wie zijn kansen niet afmaakt krijgt vaak het deksel op de neus. Dat gebeurde ook op het half uur. Een laag getrapte vrije trap werd slecht weggewerkt en via een carambole rolde de bal in doel, 0-1. Albanese en Koita probeerden voor de rust de scheve situatie nog recht te zetten maar zagen hun lage schuivers gepareerd en naast gaan. Ruststand 0-1.

Bij aanvang van de tweede helft vielen heel wat wissels te noteren bij geel-blauw. Maar liefst tien spelers werden vervangen. Van De Wiel testte meteen de vuisten van Verlinden. Geel-blauw ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was opnieuw Van De Wiel dat Verlinden op de proef stelde. Vladi werd knap werd vrijgespeeld na een dribbel van Efford. De Waaslanders staken een tandje bij. Eerst kon Efford met een hard schot over de grond dreigen. Een minuut later zag Jubitana zijn knal net over de kooi van de West-Vlaamse doelman vliegen. Twintig minuten voor affluiten ging Jubitana opnieuw zijn kans maar Verlinden had een uitstekende reflex op zijn schot. Ook Kobayashi kende de nodige pech toen hij zijn vrije trap tegen de buitenkant van de paal uiteen zag spatten. Geel-blauw kreeg heel wat hoekschoppen, maar scoren lukte niet. Het werd vijf minuten voor affluiten zelfs – tot ieders verbazing- 0-2 toen De Kuyffer de bal pardoes tegen het hoofd kreeg en de bal in de verste hoek zag binnenvliegen. Meteen ook de eindstand.

Waasland-Beveren kreeg deze avond voldoende kansen om te scoren, maar verliest uiteindelijk met gevleide 0-2 cijfers. Al kan men verzachtende omstandigheden inroepen dat vanmorgen nog een pittige looptraining op het programma stond.

Opstelling Waasland-Beveren (1e helft): Lucas Pirard (23′ Brent Gabriël), Andrija Vukcevic, Aleksandar Vukotic, Brendan Schoonbaert, Maximiliano Caufriez, Djihad Bizimana, Matthias Verreth, Alessandro Albanese, Aboubakary Koita, Daan Heymans, Stefan Milosevic

Opstelling Waasland-Beveren (2e helft): Brent Gabriël, Vladimir Van de Wiel, Jenthe Mertens, Dries Wuytens, Nikola Pejcic, Jur Schryvers, Arne Knollenburg, Denzel Jubitana, Yassin Ben Omar, Joe Efford en Yuki Kobayashi