Go back

He’s back! Welkom op de Freethiel, Nordin Jackers!

tekst en foto's: Martijn De Jonge | video: Valy Van de Merlen

Het is al laat op de avond, maar goed nieuws vanop de Freethiel: Nordin Jackers is terug! Waasland-Beveren heeft Jackers (22) definitief overgenomen van KRC Genk. De Limburgse doelman tekent een contract van drie seizoenen op de Freethiel.

Veel inleiding behoeft Nordin Jackers niet. De doelman speelde afgelopen seizoen reeds zestien wedstrijden voor Waasland-Beveren. Jackers is een echt Genks jeugdproduct, maar kreeg nooit een echte kans in Limburg. Hij toonde zich echter telkens wel een betrouwbaar sluitstuk en hield vier van de negen wedstrijd de nul. Ook bij Waasland-Beveren toonde Jackers zich met heel knappe reddingen. In een moeilijk seizoen voor de ploeg bleef hij zich toch week na week bewijzen. Jackers doorliep bovendien zowat alle Belgische jeugdreeksen. Onder Johan Walem was hij de nummer één bij de nationale beloften. Hij speelde daar onder andere samen met Jur Schryvers.

Jackers koos dus nu opnieuw voor Waasland-Beveren. “Ik voelde mij hier afgelopen seizoen heel goed. Ik kijk ernaar uit om terug te keren en meteen keihard aan de slag te gaan.” Nordin Jackers koos voor het nummer één, hij staat morgen meteen mee op het trainingsveld.