Go back

Waasland-Beveren blijft in 1A!

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

De kogel is door de kerk: Waasland-Beveren komt ook volgend seizoen uit op het hoogste niveau. De Algemene Vergadering van de Pro League heeft zonet gestemd voor een competitie van 18 ploegen, mét Waasland-Beveren dus. Ook OH Leuven en Beerschot promoveren naar de hoogste voetbalklasse.

Het was een lange lijdensweg, dat staat buiten kijf. Na verschillende gerechtelijke procedures heeft het gezond verstand gezegevierd: Waasland-Beveren komt uit in 1A.

De club is enorm opgetogen én opgelucht met het verlossende nieuws. De spelersgroep, stafleden en medewerkers onthaalden het goede nieuws alvast op luid gejuich.

Voorzitter Dirk Huyck: “Opluchting is het gevoel dat overheerst. Ik ben blij dat de collega-clubs ook hebben ingezien dat het oneerlijk zou zijn mochten wij als enige ploeg worden gestraft tijdens een crisisperiode. Het is jammer dat er vele rechtszaken aan vooraf gingen, dat heeft als mens een tol geëist. Ik ben blij dat we dat nu achter ons kunnen laten en ons kunnen focussen op waar het echt om draait in een voetbalclub. We gaan nu gemotiveerder dan ooit vol aan de slag en laten zien dat we ook thuishoren op het hoogste niveau. Ik wil ook graag nog alle supporters bedanken die op ieder moment achter de club blijven staan zijn. Een speciaal woordje van dank ook aan de advocaten die fantastisch werk hebben geleverd.”

Hoe de kalender en competitie er zullen uitzien, wordt spoedig voorgesteld door de Pro League.

LEEUWENSTRIJDENSAMEN!