Go back

W-B verliest oefenpot tegen Zulte Waregem

tekst: Valy Van de Merlen | foto: Jenthe Van Moere

Vanmiddag werd in het stadion van SV Ingelmunster onze eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen afgewerkt achter gesloten deuren tegen Zulte Waregem. Het werd 5-0. Twee doelpunten werden voor rust gemaakt door Gianni Bruno en Saido Berahino. In de tweede helft zetten Jelle Vossen, Abdoulaye Sissako en Idrissa Sylla de eindstand op het scorebord. 

De wedstrijd begon fel, beide ploegen vlogen meteen in de strijd. Het veldoverwicht was voor Zulte Waregem, de eerste doelpogingen echter voor W-B. Na een één-twee tussen Stefan Milosevic en tester Alessandro Albanese verscheen de Italo-Belg alleen voor doel. Bostyn bracht redding met de voeten. Twee minuten later vond Koita de mee opgerukte Schoonbaert aan de tweede paal. Zijn kopbal vloog over. Ook Albanese toonde in de zestien zijn goede techniek met een kapbeweging en dito voorzet. Milosevic kopte, al dan niet vanuit buitenspel naast het doel van Bostyn. Zulte Waregem bleef het meeste balbezit hebben. Dit resulteerde in enkele hoekschoppen, zonder acuut gevaar tot Berahino in de Beverse zestien werd neergetrokken door Alexandar Vukotic. Scheidsrechter Bram Van Driessche twijfelde niet en wees terecht naar de stip. Gianni Bruno mocht de elf meter nemen. Tegenvoets verschalkte hij Pirard, 1-0.

De Waaslanders probeerden iets te doen aan de achterstand, maar het was Zulte Waregem dat profiteerde na een slechte Beverse inspeelpas. Gianni Bruno dook in de ruimte en presenteerde de bal op een dienblaadje aan Berahino, 2-0. Meteen ook de ruststand.

Bij de rust noteerden we negen wissels bij Waasland-Beveren. Zulte Waregem zou wachten tot minuut 60 om hun basiself te wisselen.

De tweede helft begon gezapig tot Heymans een Waregemse tegenstander neertrok na een hoekschop. Een nieuwe penalty voor Zulte Waregem. Vossen nam het geschenk in dank aan en trapte de 3-0 voorbij de ingevallen Gabriël. W-B kon pas een kwartier voor affluiten dreigen via Reyners. Zijn schot vloog over het doel van Bossut.

Tien minuten voor tijd knalde Sissako de 4-0 hard voorbij Gabriël. Enkele minuten later was het de beurt aan Sylla om het vijfde doelpunt van de middag tegen de Beverse netten te knallen. Meteen een zware einduitslag voor deze eerste oefenwedstrijd van het seizoen. Vrijdag volgt al onze volgende oefenwedstrijd in het Parc des Princes tegen één van de grootste clubs ter wereld, Paris Saint-Germain.

Opstelling Waasland-Beveren (1e helft): Lucas Pirard, Jur Schryvers, Brendan Schoonbaert, Alexandar Vukotic, Andrija Vukcevic, Djihad Bizimana, Alessandro Albanese, Yuki Kobayashi, Matthias Verreth, Aboubakary Koita en Stefan MIlosevic.
Opstelling Waasland-Beveren (2e helft): Brent Gabriël, Jur Schryvers (63′ Arne Knollenburg), Maximiliano Caufriez, Nikola Pejcic, Daam Foulon, Daan Heymans, Alessandro Albanese, Tom Reyners, Denzel Jubitana, Yassin Ben Omar en Din Sula.