Go back

Waaslanders onderuit in oefenpot

tekst: Valy Van de Merlen | foto: PhotoNews

Waasland-Beveren heeft vanmiddag een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld tegen STVV. Het werd op het synthetisch veld van Stayen 4-1. Ito en Dunckens scoorden voor Sint-Truiden in de eerste helft. Opnieuw de Japanner Ito en  Seeung-Woo maakten het helemaal af voor STVV. Stefan Milosevic kon tussendoor nog via een strafschop milderen.

Op eigen bodem nam Sint-Truiden meteen het initiatief. Dat resulteerde na amper vijf minuten al tot het eerste doelpunt. Tatsuya Ito kwam na een één-tweetje oog in oog met Lucas Pirard te staan. De kleine Japanner twijfelde niet en schoof de bal naast onze doelman in doel. De bezoekers moesten dus meteen achtervolgen. Ondanks de merkbare strijd op het veld waren er weinig tot geen doelkansen te noteren. Na een half uur spelen stond het plots wel 2-0. Nazon Duckens devieerde net buiten de kleine rechthoek de bal tegen de binnenkant van de verste paal binnen. Onze leeuwen kwamen na het tweede doelpunt iets meer opzetten en kon dreigen via Koita en Efford. Denzel Jubitana kreeg vlak voor rust nog de grootste mogelijkheid. Hij zag zijn voorzet en schot echter twee maal geblokt worden. We gingen dus rusten met een 2-0 tussenstand.

De tweede helft begon net als de eerste helft. Ito kreeg de bal aan de rand van de zestien aangespeeld. Met een plaatsbal trapte hij de bal enig mooi in de linker bovenhoek. Pirard had geen verhaal en dus 3-0. Vijf minuten later liet Koita zijn kunnen zien in de grote rechthoek van de Limburgers. Hij werd gehaakt. De scheids twijfelde niet en legde de bal op de stip. Stefan Milosevic ging achter de bal staan en plaatste de bal over de grond in de linkerhoek, 3-1. Enkele minuten later vergat geel-blauw de aansluiter aan te tekenen. Milosevic ging goed jagen en legde af naar Jubitana. Denzel trapte echter te overhaast en zag zijn lobje ver naast het Truiense doel eindigen. Een half uur voor affluiten ging Lee Seeung-Woo op wandel in de Beverse zestien. Uiteindelijk knalde de Zuid-Koreaan de bal hard voorbij een kansloze Pirard, 4-1. Een minuut later was het bijna weer prijs. Maar Pirard kon de penalty van Ito wegduwen. Ook Albanese kon de score nog milderen, maar vergat de wenkende doelkans af te maken. Waasland-Beveren kwam in de tweede helft wel vaker voor het doel van STVV, maar kon helaas niet meer scoren. Het bleef dus 4-1.

Opstelling W-B: Lucas Pirard, Brendan Schoonbaert, Max Caufriez (80′ Vladimir Van De Wiel), Aleksandar Vukotic, Andreija Vukcevic, Jur Schryvers (80′ Yuki Kobayashi), Aboubakary Koita (56′ Alessandro Albanese), Denzel Jubitana (66′ Daan Heymans), Matthias Verreth (66′ Djihad Bizimana), Joe Efford (80′ Yassin Ben Omar), Stefan Milosevic (72′ Din Sula).