Go back

Nieuwkomers krijgen rondleiding in het Freethielstadion

Tekst en afbeelding: Valy Van de Merlen

Woensdagvoormiddag kregen we het bezoek van een groep jonge nieuwkomers in het Freethielstadion. Deze jongeren worden vanuit het Welzijnshuis te Sint-Niklaas, in samenwerking met Rising You, begeleid met als doel vanuit actieve sportdeelname te werken aan generieke arbeidscompetenties en hen een breder zicht te geven op hun mogelijkheden en perspectieven. Met allerlei projecten en activiteiten wil het men deze jongeren kennis laten maken met hun leefomgeving en wat deze allemaal te bieden heeft.

De jongeren kregen een beter beeld hoe men achter de schermen werkt bij Waasland-Beveren. Een kijkje nemen in de omroepkamer, perszaal, kleedkamer of spelershome, met als eindbestemming een veldtraining van de A-kern. Het was voor velen van hen een eerste, maar aangename kennismaking met een professionele voetbalclub.

Om een wedstrijd voor te bereiden en om onze supporters zo gastvrij mogelijk te kunnen ontvangen, moeten er heel wat belangrijke taken gebeuren. Denk maar aan stoeltjes kuisen, onkruid weghalen, drankpunten klaarzetten en zoveel meer. De mogelijkheid bestaat dat deze jongeren voor onder andere deze taken in de toekomst geactiveerd zullen worden binnen de werking van onze club.