Go back

W-B kiest voor vernieuwing en ervaring in de staf!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews & archief

De staf van Waasland-Beveren is volledig. De club is heel trots om Balder Berckmans en Patrick Van Kets te kunnen voorstellen als assistenten van hoofdtrainer Nicky Hayen. De staf is nu volledig klaar om vanaf maandag aan de slag te gaan met de spelers van Waasland-Beveren!

Balder Berckmans – fitness & performance coach

Balder Berckmans is de nieuwe fitness & performance coach van Waasland-Beveren. Berckmans wordt door Waasland-Beveren weggehaald bij Eredivisie-club FC Twente. De Antwerpenaar was eerder actief bij de nationale ploeg van Singapore en onder andere voetbalclubs Manchester City, Club Brugge KV en KV Mechelen. In 2015 mocht hij zelfs het kampioenschap in Rusland aan zijn palmares toevoegen, als staflid onder Frank Vercauteren. In 2018 ging hij echter aan de slag bij FC Twente, waar hij verantwoordelijk was voor de fysieke paraatheid van de volledige A-kern. Berckmans brengt dus een hele rugzak aan ervaring en kennis mee naar de Freethiel. Hij is heel hongerig om aan zijn opdracht in Beveren te beginnen! Welkom op de Freethiel, Balder!

Patrick Van Kets – assistent-coach

Patrick Van Kets is de nieuwe assistent-trainer van geel-blauw. Van Kets, afkomstig uit Rumst, brengt ook heel wat ervaring en kennis mee naar de Freethiel. De voormalige aanvaller was onder andere al aan de slag bij Standard de Li├Ęge, maar fungeerde ook als assistent-trainer onder Ivan Leko bij STVV. Van Kets zal dus nu in Beveren aan de slag gaan en fungeren als ondersteuning van hoofdtrainer Nicky Hayen. Welkom op de Freethiel, Patrick!

Complete staf

Door het toevoegen van de laatstgenoemde personen is de technische staf van Waasland-Beveren nu compleet. Hoofdcoach Nicky Hayen wordt dus ondersteund door Patrick Van Kets (assistent), Geert Dirinck (assistent), Balder Berckmans (head of performance), Sven Van der Jeugt (keepertrainer) en Johan Verelst (videoanalist).

De staf is heel gemotiveerd en gedreven om maandag aan de slag te gaan. De eerste training vindt plaats om 10.00 uur, maar door de Corona-maatregelen zal dit dus nog steeds achter gesloten deuren zijn.