Go back

Nicky Hayen is de nieuwe coach van Waasland-Beveren!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

Waasland-Beveren heeft haar nieuwe coach beet. Nicky Hayen zal vanaf 15 juni de trainingen op de Freethiel leiden. De 39-jarige Belg leidde tussen november vorig jaar en januari van dit jaar eersteklasser STVV.

Nicky Hayen begon zijn actieve voetbalcarrière bij Sint-Truidense VV, in zijn geboortestad. Hij speelde negen seizoenen bij de hoofdmacht van het Limburgse geel-blauw. In de zomer van 2008 trok hij naar RBC Roosendaal, waar hij twee seizoenen actief was. In 2010 tekende hij bij tweedeklasser OH Leuven. In zijn debuutmatch wist hij meteen te scoren tegen FC Dender en op die manier schonk hij Leuven ook een punt. OH Leuven werd dat seizoen ook kampioen in tweede klasse, met Hayen als één van de absolute sterkhouders. Na een kort avontuur bij Antwerp FC trok Hayen naar FC Dender, waar hij speler-trainer werd.

Marc Brys, ex-trainer van STVV, overtuigde Hayen om hem te volgen als assistent naar Najran SC en nadien Al-Raed, beiden in Saoudi-Arabië. Na dat buitenlands avontuur werd Nicky opnieuw trainer in eigen land. Hij werd jeugdtrainer en nadien beloftencoach bij STVV. Na het ontslag van Marc Brys bij de Kanaries, werd hij echter aangesteld als hoofdcoach van STVV. Hij leidde de club zes wedstrijden voor nieuwe coach Kostic werd aangesteld. Hij debuteerde met een knappe overwinning op het veld van KRC Genk, een belangrijke derby voor de Truienaren.

 

Voorzitter Dirk Huyck is blij met de aanstelling van de Limburger. “Vanaf het eerste contact had ik meteen een positief gevoel met Nicky. Zijn filosofie en visie strookt volledig met die van de club. Er is vanuit de  beide richtingen heel veel honger om opnieuw een positief verhaal te schrijven op de Freethiel en dat is nodig. We kijken ernaar uit om samen aan de slag te gaan. We hopen op de steun van de supporters te kunnen rekenen, want enkel dan kunnen we deze strijd winnen!”

Nieuwbakken coach Nicky Hayen heeft veel honger om aan het verhaal met Waasland-Beveren te starten. “Beveren is altijd een echte traditieclub geweest, dat trok mij alleszins aan om mee in het verhaal te stappen. Ik wil hier aanvallend voetbal brengen en de geel-blauwe fans opnieuw met plezier naar het stadion laten komen. Ik snap dat sommige supporters moeten overtuigd worden dat ik de juiste man ben voor Beveren, maar ik kan iedereen al vertellen dat ik dag en nacht zal werken en er alles zal aan doen met mijn staf en spelers om de harten te veroveren in deze regio! Ik herinner me nog van mijn tijd als speler dat het hier een heel gezellig stadion was met een warme sfeer. Ik kijk ernaar uit om die sfeer terug te brengen op de Freethiel.”