Go back

Freethielnieuws (15/06): de kop is eraf!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Photonews

De eerste trainingsdag van het nieuwe seizoen zit er alweer op. De spelers werden deze ochtend voor het eerst opnieuw op de club verwacht. Na de dagelijkse check-up op coronasymptomen, werden de spelers en staf samengeroepen voor een kennismakingspresentatie van coach Nicky Hayen. Uiteraard werden de afstandsvoorschriften wederom gerespecteerd.

Om tien uur ging iedereen uiteindelijk het trainingsveld op. Aangezien tijdens de trainingen ook de afstandsmaatregelen moeten worden gerespecteerd, is het nog een beetje onwennig om de training af te werken. Head of Performance Balder Berckmans nam de activatie op zich en liet de spelers voor het eerst opnieuw zweten op de Freethiel. Nadien werd de groep opgesplitst om nieuwe oefeningen af te werken. Zo zagen we het tweede nieuwe gezicht in de staf (Patrick Van Kets) ook voor het eerst aan het werk.

Na een sessie van iets meer dan twee uur konden de spelers opnieuw huiswaarts keren. Morgen een nieuwe trainingsdag, jammer genoeg nog steeds achter gesloten deuren!

Yuki Kobayashi en Alexis Gamboa behoren nog niet tot de trainingsgroep. Zij vertoeven nog in hun thuisland doordat de landsgrenzen nog gesloten zijn. Andreas Wiegel traint apart door een kleine blessure. Yassin Ben Omar sloot vandaag aan bij de kern. Hij krijgt tijd om zich te bewijzen.