Go back

W-B verslaat Moeskroen op de Freethiel met 2-1!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

We kunnen opnieuw winnen. Geel-blauw versloeg zonet Moeskroen met 2-1. Verstraete was de uitblinker met een goal en een assist op het doelpunt van Milosevic.

Waasland-Beveren eiste van bij de aanvang van de wedstrijd de bal op. Na tien minuten resulteerde dat meteen in een gigantische kans. Franko Andrijasevic zette de infiltrerende Karlo Lulic goed voor doelman Vasic, maar die laatste redde puik me de voet. Twee minuten later was het wel raak voor W-B. Floriano Vanzo legde een hoekschop achteruit richting de zestien. Louis Verstraete twijfelde niet en knalde de bal tegen de touwen: 1-0. Nog geen minuut later kreeg Stefan Milosevic dé ultieme kans om de voorsprong te verdubbelen. Hij werd net genoeg gehinderd door de Henegouwse defensie om hem het scoren te beletten. Kevin Debaty bleef technisch werkloos, doelman Vasic kreeg nog schoten van Verstraete, Vanzo en Lulic te verwerken. Het was schrikken toen scheidsrechter Wim Smet in minuut 42 plots naar de stip wees bij een hoekschop van Moeskroen. Het blijkt echter dat Paul Keita iets te onstuimig aan zijn tegenstander hing. De elfmeter werd omgezet, waardoor het rusten was bij een 1-1 gelijkspel.

De eerste grote kans na de pauze was er eentje voor Awoniyi. Valtteri Moren en Kevin Debaty brachten goed redding. Een handvol minuten later was het diezelfde Awoniyi die oog-in-oog kwam met Debaty, maar het was opnieuw onze goalie die redding bracht. Net voor het uur trilden de netten opnieuw! Karlo Lulic speelde Andrijasevic goed in die in één tijd Verstraete aanspeelde. Hij stiftte de bal goed voor naar de tweede zone waar Milosevic de bal opwachtte en binnen knikte: 2-1. Waasland-Beveren hield nadien de controle onder leiding van een sterke Verstraete; grote kansen vielen er echter niet meer. De eerste driepunter van deze play-offcampagne is binnen!

Opstelling W-B: Debaty, Moren, Lulic, Vanzo, Verstraete, Keita, Vukotic, Foulon, Andrijasevic, Schryvers, Milosevic

Opstelling Mouscron: Vasic, Dussenne, Antonov, Mohamed, Gkalitsios, Awoniyi, Boya, Dione, Bakic, Vojvoda, Kuzmanovic