Go back

W-B pakt zes op zes na winst tegen Union!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

W-B pakt zes op zes! Het versloeg zonet leider Union SG op de eigen Freethiel. Na een evenwichtige partij werd het 3-2. Waasland-Beveren heeft zo haar revanche van de heenwedstrijd beet. Vanzo en Forte (2x) zorgden voor de doelpunten.

De gevierde Aleksandar Boljevic begon wervelend aan de partij. Nog geen minuut kwam hij goed naar binnen en viseerde hij de verste hoek. Doelman Kristiansen was bij de les. Aan de overkant toonde goalie Kevin Debaty zich paraat op een hoekschop en iets later op een goed schot van Niakate. Net voor het halfuur zette W-B daar nog een knappe actie tegenover die in hoekschop belandde. Floriano Vanzo schilderde die richting de eerste staak waar Valtteri Moren in doel trachtte te verlengen. De bal eindigde echter in de handen van de doelman. Vijf minuten later kwam een trap van Ampomah tegen een hand van de bezoekers. Scheidsrechter Van Damme weigerde de bal initieel op de stip te leggen, de VAR maande hem aan dat tóch te doen. Vanzo zette de terechte strafschop om en de 1-0 op het bord. Aan de overkant was het ook raak, meteen na het openingsdoelpunt. Niakaté stak de bal voorbij Debaty. Aanvankelijk stond de spits buitenspel, maar na een aanraking van Vukotic niet meer. Vreemde situatie, vreemde buitenspelregel, maar blijkbaar correct, ook volgens de VAR. Francesco Forte draaide zich nog goed vrij en trapte ook naar behoren. De paal was echter de boosdoener deze keer. Rusten bij 1-1!

Het eerste gevaar viel na tien minuten in de tweede helft te noteren. Zowel Francesco Forte als Aleksandar Boljevic zagen hun poging gestuit worden door de bezoekende doelman. De bezoekers viseerden vooral de counter en op het uur loonde dat. De afmaker van de 1-2 was Selemani. Twintig minuten voor tijd was het opnieuw W-B dat de neus aan het venster stak. Boljevic met een magistrale voorzet die Forte goed tegen de netten duwde: 2-2! W-B bleef duwen. Verse krachten Schrvyers, Andrijasevic en Lulic probeerden hun stempel te drukken. Het was opnieuw Forte die voor de apotheose zorgde. Daam Foulon zette geweldig voor, Forte werkte even geweldig af: 3-2! Waasland-Beveren tikte de partij heel volwassen uit en wint met 3-2.

Opstelling W-B: Debaty, Moren, Boljevic, Bizimana, Forte, Vanzo, Verstraete, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon

Opstelling Union: Kristiansen, Perdichizzi, Kis, Hamzoui, Tabekou, Selemani, Niakate, Tau, Kandouss, Mehlem, Teuma

Dat de ontlading groot was, kan je hieronder zien!