Go back

W-B geeft punt weg in dolle slotfase!

tekst: Martijn De Jonge | foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren is met 2-3 onderuit gegaan tegen KV Kortrijk. Drie van de vijf doelpunten vielen in de laatste tien minuten, waardoor het venijn echt wel in de staart zat. Stefan Milosevic en Franko Andrijasevic scoorden voor W-B.

Na zes minuten was er meteen leven op de Freethiel. KVK-doelman Bruzzese komt ver zijn doel uit en graait de bal mee met de handen. Tot ieders verbazing trok ref Lardot slechts geel; ook de VAR greep niet in. Meteen opschudding en frustratie aan geel-blauwe kant. Die opschudding zorgde ervoor dat geel-blauw in de match kwam, maar het was opnieuw telkens de laatste pass die te onzuiver was om gevaar te creëren. De grootste kans was voor de bezoekers. Avenatti trapte over de grond, maar doelman Davy Roef ging goed plat.

Na de pauze was het Karlo Lulic die de Freethiel wakker schudde. De Kroaat had een schicht in de verste winkelhaak in gedachten, maar vond de doelman op zijn weg. Geweldige redding van Bruzzese. Iets minder dan tien minuten later bood Andrijasevic Stefan Milosevic zijn vijfde treffer van het seizoen aan. De spits zag echter een heroïsche voetveeg van Kagelmacher hem die treffer ontnemen. Aan de overkant was het meteen twee keer raak op evenveel minuten tijd. Hines-Ike en Avenatti namen de bal op de slof en knalden voorbij een kansloze Roef. Met nog een halfuur op de klok, werden vooral foute keuzes gemaakt. In minuut 83 dan toch de juiste keuze. Milosevic probeerde het met een omhaal en zag de bal heel knap over Bruzzese tegen de netten belanden: 1-2! Het venijn zat in de staart van de partij, dat is zeker. De ingevallen Nana Opoku Ampomah kopte eerst nog in de handen van Bruzzese, nadien knalde Andrijasevic de gelijkmaker tegen de touwen met een knappe volley: 2-2! Wedstrijd gedaan, denk je dan? Neen hoor. De ingevallen Koita trapte de winnende treffer voor de bezoekers voorbij Roef, een onhoudbare knal. Het werd nog erger voor geel-blauw. Ampomah ging na een niet-toegekende hoekschop verhaal halen bij de ref en kreeg prompt de rode kaart onder de neus. Zo blijft geel-blauw met een heel wrang gevoel en slechts één punt uit twee wedstrijden achter.

Opstelling W-B: Roef, Moren, Lulic, Boljevic, Bizimana, Verstraete, Caufriez, Vukotic, Andrijasevic, Schryvers, Milosevic

Opstelling KV Kortrijk: Bruzzese, Kagelmacher, Azouni, Chevalier, Stojanovic, Hines-Ike, Van Der Bruggen, Lepoint, Avenatti, De Sart, Dhaene