Go back

W-B gaat onderuit na veldslag op Jan Breydel

tekst: Martijn De Jonge - foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen op Jan Breydel. Het werd zonet 3-2 voor Cercle Brugge. Boljevic en Andrijasevic maakten de doelpunten.

Waasland-Beveren kwam scherp uit de kleedkamer. Aleksandar Boljevic speelde in Jan Breydel zijn honderdste partij voor Waasland-Beveren. Na twee minuten vierde hij zijn jubileumwedstrijd met een doelpunt. Karlo Lulic kapte zich goed vrij en zag de Montenegrijnse winger goed vrijlopen. Hij stak de bal tussendoor en Boljevic duwde de 0-1 onder doelman Nardi. Aan de overkant dreigde Cercle met een schot van Bruno, maar Kevin Debaty zag de bal naast hobbelen. Op het kwartier was er concentratieverlies bij W-B en dat werd cash betaald. Gakpé scoorde de gelijkmaker. Veel balbezit voor W-B vervolgens, maar weinig mogelijkheden. Max Caufriez kwam nog het dichtst bij een doelpunt, maar Nardi redde tweemaal. Ook Debaty stond pal op twee pogingen van de thuisploeg. Koffie bij 1-1!

Lulic zorgde voor de eerste actie in de tweede helft. Hij speelde Andrijasevic vrij die net naast besloot. Na zeven minuten in de tweede helft was het raak voor Cercle. Caufriez duwde een Cercle-aanvaller te veel volgens ref Geldhof die de bal op de stip legde: 2-1. Voorbij het uur gebeurde het gekste moment van de partij. Geldhof wees opnieuw naar de stip voor Cercle na een fout van Debaty. De VAR riep de scheids echter naar het scherm en na het bekijken van de beelden legde hij de bal op de stip, maar aan de overkant. Boljevic nam het kado niet aan en trapte op de deklat. Een handvol minuten later was het wel 2-2. Foulon werd aangespeeld door Lulic en schilderde de bal perfect voor Andrijasevic. De Kroaat tikte de gelijkmaker binnen. Het mooie voetbal was nadien gedaan, maar de wedstrijd evolueerde naar een ware veldslag. Na tweede gele kaarten voor Boljevic en Caufriez moest W-B die strijd met negen voeren. De druk werd uiteindelijk te groot. Alioui kopte de 3-2 binnen. W-B keert zo puntenloos terug naar Beveren.

opstelling Cercle: Nardi, Gakpé, Palun, Bruno, Mercier, Tormin, Etienne, Marega, Ueda, Bongiovanni, Delacourt

opstelling W-B: Debaty, Moren, Lulic, Boljevic, Vanzo, Keita, Caufriez, Vukotic, Foulon, Andrijasevic, Milosevic