Go back

W-B verliest met zware cijfers in het Dudenpark

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Jean Bonjean & Geert Franquet

W-B heeft vanavond een zware nederlaag geleden op het veld van Union Saint-Gilloise, het werd maar liefst 5-1! W-B klom in de eerste helft nog wel op voorsprong via het zesde doelpunt van Stefan Milosevic, maar Union SG zette nog voor rust de scheve situatie recht. In de tweede helft ging het van kwaad naar erger. W-B kreeg er nog drie extra om de oren. W-B blijft in deze play-offs na drie speeldagen achter met amper één punt.

Union SG startte het sterkst aan de wedstrijd. Het dreigde met een verre trap van Selemani en Kis. Die laatste zag zelfs zijn bal op de lat uiteenspatten. W-B kon maar nauwelijks dreiging brengen. Tot de 25e minuut. Boljevic werd de backlijn ingestuurd en legde de bal goed breed op Milosevic. Stefan duwde de bal simpel voorbij Kristiansen . 0-1!

Lang konden we niet genieten van deze voorsprong. Amper twee minuten later kreeg Jur Schryvers in de grote rechthoek de bal tegen de arm gespeeld. Scheidsrechter Bert Put legde de bal meteen op de stip. Selemani nam het geschenk in dank aan, 1-1. Weer incasseerde W-B binnen de vijf minuten een tweede doelpunt. Niakate werd voor Roef afgezonderd. De Malinese Fransman wipte de bal mooi over Roef, 2-1. Boljevic kon enkele minuten later nog dreigen op vrije trap, maar de Brusselse doelman kon de bal in hoekschop duwen. We gingen dus rusten met een logische 2-1 ruststand.

Van kwaad naar erger
Union SG kwam opnieuw als sterkste team uit de kleedkamer. Niakate testte meteen de vuisten van Roef. Iets later ging een Unionspeler neer in de zestien. Volgens Bert Put na een duwfout en dus een nieuwe penalty voor de thuisploeg. Selemani miste niet en knalde zijn tweede van de avond in de linkerbovenhoek. Union SG ging gewoon op zijn elan door. Eerst kon Niakate zijn tweede van de avond op het bord zetten. Enkele minuten later was de afgang compleet toen Selemani met een hattrick de 5-1 in twee tijden op het bord kopte. Het was aftellen tot het einde want kansen voor W-B kwam er niet meer. Zelfs scheidsrechter Put had medelijden met onze spelers want hij liet geen seconde overspelen. Eindstand 5-1.

Volgende week zaterdag trekt Waasland-Beveren naar het Jan Breydelstadion. Tegenstander Cercle Brugge kon vanavond zijn eerste driepunter nemen in bijna vier maanden.

Opstelling W-B: Roef, Boljevic, Bizimana (66’ Jubitana), Verstraete, Gamboa (84’ Massop), Caufriez, Vukotic, Foulon (56’ Forte), Andrijasevic, Schryvers, Milosevic
Opstelling Royale Union Saint-Gilloise: Kristiansen, Perdichizzi, Kis, Hamzaoui, Tabekou, Selemani (77’ Fixelles), Niakate (64’ Ferber), Gerard (69’ Beck), Kandouss, Mehlem, Teuma
Geel: Gamboa, Schryvers, Caufriez, Jubitana
Toeschouwers: 2200