Go back

Union Saint-Gilloise – Waasland-Beveren (06/04/2019): selectie en voorbeschouwing

tekst en afbeelding: Martijn De Jonge

Waasland-Beveren trekt morgenavond naar het Joseph Marienstadion voor de confrontatie met Union SG. Scheidsrechter Bert Put is aangeduid om de wedstrijd in goede banen te leiden. De aftrap is voorzien om 20.00 uur.

Union SG eindigde afgelopen seizoen derde in 1B. De Brusselaars toonden, onder meer met een sterke bekercampagne, dat er muziek in deze ploeg zit. Die lijn trekken ze gewoon door in POII. Met een knappe zes op zes tegen Moeskroen en Cercle Brugge bewijzen ze dat er kwaliteit in de groep zit. Ze worden nu al de revelatie van POII genoemd.

Waasland-Beveren kon afgelopen dinsdag tegen KV Kortrijk geen punt thuishouden. In blessuretijd scoorde Franko Andrijasevic nochtans de gelijkmaker, maar aan de overkant maakte Koita nog een werelddoelpunt en de winnende treffer voor KV Kortrijk. Tot overmaat van ramp kreeg Nana Opoku Ampomah nog de rode kaart onder de neus van scheidsrechter Lardot.

Trainer Adnan Custovic kan dit seizoen niet meer rekenen op Tuur Dierckx. De aanvaller heeft last van littekenweefsel aan de knie en wordt op 18 april geopereerd. Op die manier kan hij zich volledig focussen op de voorbereiding op volgend seizoen. Of Custovic beroep kan doen op Ampomah zal deze namiddag blijken.

Selectie: