Go back

Twee jeugdtalenten krijgen profcontract

tekst: Martijn De Jonge | foto: Kevin Reyns

Waasland-Beveren zet telkens stappen richting professionalisering, ook bij de jeugdwerking. Met onder meer het overstappen naar één jeugdsite in plaats van twee, hoopt de geel-blauwe jeugdwerking nog beter en specifieker met de eigen jeugd te kunnen werken. Betere communicatie en nog nauwere samenwerking zijn daar twee belangrijke factoren in. Het mooiste compliment voor een voetbalclub is het feit dat een speler uit de eigen rangen het beste van zichzelf kan geven op de Freethiel!

We blijven niet bij de pakken zitten en zetten meteen een grote stap door twee jeugdtalenten vast te leggen. Kemo Soumahoro (16) is een Nederlandse aanvaller die heel hoge ogen gooit op de jeugdvelden. Hij heeft al enkele selecties bij de Nederlandse nationale jeugdselecties beet. Hij is snel, heeft goede infiltraties in de benen en weet de ruimte goed te benutten. Hij heeft ook een neus voor doelpunten.

Ook Anas Aalillou (16) krijgt een profcontract. De Belgische middenvelder is een echte nummer tien. Hij is linksvoetig en heeft een goed speloverzicht en een fluwelen traptechniek.

Waasland-Beveren gelooft keihard in deze jonge talenten en hoopt dat ze snel kunnen ontbolsteren.

Kemo Soumahoro ondertekent zijn contract.

Kemo en Anas poseren fier voor het sponsorbord.