Go back

W-B haalt licenties binnen!

tekst en foto: Martijn De Jonge

Goed nieuws vandaag op de Freethiel. Zoals verwacht kreeg Waasland-Beveren vandaag de Belgische én Europese licentie voor het seizoen 2019-2020.

Concreet wil dat zeggen dat W-B zowel op financieel als infrastructureel vlak voldoet aan alle voorwaarden om een licentie te behalen. Eerder raakte reeds bekend dat Waasland-Beveren, in tegenstelling tot enkele andere clubs, zich niet verder moest verantwoorden na het indienen van het lincentiedossier; een heel mooie opsteker voor de club. Al kwam ook dat nieuws helemaal niet onverwacht.

Bovendien krijgt W-B dus ook de Europese licentie, wat wil zeggen dat onze club kan en mag aantreden in Europese clubcompetities. Met de huidige stand in gedachten, lijkt het natuurlijk weinig waarschijnlijk. Het toont wél in dat W-B ook aan de Europese normen voldoet, wat heel belangrijk is.